≫ 

Nismo zbog Srba sišli 1995. već zbog krađe: Hoće li iko poverovati košarkašu Hrvatske u ovu priču?

Nova teorija posle 25 godina

  • 21
Atina 1995 Foto: youtube.com

Nekadašnji košarkaš Hrvatske, Franjo Arapović, izneo je zanimljivu verziju silaska sa postolja 1995. godine.

Hrvati su sišli sa postolja na Evropskom prvenstvu kada je naša selekcija krenula na najviši stepenik, a Arapović, koji čak nije ni bio u Atini tada, u Podkastu Inkubator je rekao da je to učinjeno zbog navodne sudijske krađe u polufinalu.

Hrvati su poraženi od Litvanaca sa 90:80, a Arapović tvrdi da nije bilo nikakve političke pozadine i da to nije imalo veze sa Srbijom i Jugoslavijom, iako su pristali da se popnu na postolje sa Litvancima!

- Nisam bio tamo, ali u razgovoru s igračima koji su bili tada, Hrvatska je otišla s postolja zbog sudijske krađe u polufinalu. Da se radilo o krađi dovoljno govori i to što nije bilo sankcija nakon tog poteza, a da je bilo, onda bi se gledale sudijske odluke pa bi videli što se dogodilo. Naravno, bio je to nesportski potez, ali i suđenje u polufinalu je bilo nesportsko - rekao je Arapović i pokušao da relativizuje političku pozadinu ovog čina, iako su mnogi, često i nevoljno, priznali da je to bila direktiva sa političkog vrha Hrvatske i Franja Tuđmana.

Posle ovog čina, podsećanja radi, Hrvatska još nije došla do medalje na velikim turnirima. Podsetite se i kako je to izgledalo - Hrvati su sačekali da Litvance prime medalje, pa su krenuli sa postolja čim je došao trenutak da se čuje "Hej Sloveni" uz dodelu medalja za Saleta i ekipu.

Video: Dino Rađa o tajnim viđanjima sa Srbima u Atini 1995.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    12. maj 2020 | 08:18

    Па што сте примили медаљу, што сте се уопште попели. Или што нисте сишли одмах, него тек кад се Срби попели...мучно би вам било да слушате нашу химну...лажите себе, а ко једном с постоља збрише, не враћа се никад више

  • Sasa

    12. maj 2020 | 08:03

    Zbog krađe,,,, sramota, kao da mi nismo tada živeli i nismo gledali, strašno,,,

  • Ax

    12. maj 2020 | 09:56

    Dovoljno je samo reći Hrvati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA