≫ 

Marka skrojila paklen tim nove Juge: Dončić, Jokić i još 10 majstora bi mogli da pobede Amerikance

Skraćivanje spiska bi bilo prilično bolno

  • 6
Kosarkasi, Jokic, Bogdanovic, Doncic Foto: Tanjug/ AP, Guliver/Andy Lyons/Getty Images

Španska "Marka" pozabavila se kreiranjem najjačeg sastava sa prostora bivše Jugoslavije, pa se čini da bi ovakav tim mogao da pobedi i selekciju SAD.

Barem tako govore glasovi u anketi portala Marke, gde je više od 60 posto anketiranih dalo glas Dončiću, Jokiću i ekipi u potencijalnom susretu eks JU selekcije sa najjačim NBA zvezdama.

Marka je podsetila na brojne uspehe reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije, naša država je pod tim imenom od raspada osvajala brojna odličja, 2002. je pokorila Indijanapolis, a bilo je i drugih uspeha Hrvata i Slovenaca koji su osvojili Mundobasket, čak je i Makedonija na jednom Eurobasketu zablistala i došla do četvrtog mesta, doduše, predvođena Boom Mekejlebom.

- Zastrašujuće je razmišljati kakve bi uspehe mogao da napravi tim bivše Jugoslavije da se zemlja nije raspala. Tu je Miloš Teodosić, jedan od najboljih evropskih plejmejkera poslednje decenije, Vaslilije Micić kao jedan od najboljih u poslednje dve godine, tu je i veteran Goran Dragić - piše Marka.

Dalje se spominju Bogdan i Bojan Bogdanović, Nemanja Bjelica koji može da igra i trojku i četvorku, Luka Dončić koji je odavno afirmisana zvezda, zatim slede Nikola Jokić, Dario Šarić, Boban Marjanović i Nikola Milutinov, tu je i Bojan Dubljević.

Ipak, čini se da se Marka ogrešila o jedno ime, jednog od najpotcenjenijih igrača sa naših prostora - u ovom timu nema Nikole Vučevića, centra Orlanda.

U svakom slučaju, konkurencija bi bila paklena i možda tim ne bi mogao da se izbori sa Lebronom i ostalim zvezdama, ali jedno je sigurno - ovaj tim bi naterao Amerikance da učine sve da pošalju najjači tim na svaki važan turnir.

Video: Svi Jokićevi potezi na Ol-staru: Dončić dizao tri prsta zbog Srbina, Lebron stisnuo pesnicu i slavio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hajte molim vas da ne pricamo bajke

    12. maj 2020 | 17:05

    lebron kari deivis durant kavai bilo bi smesnom ko crtani film 50 razlike

  • space jam

    12. maj 2020 | 18:02

    jedino pitanje koje moze da se postavi je to sa koliko razlike bi ameri pobedili 30 40 50

  • stevo

    12. maj 2020 | 15:38

    Ma koga to briga Srbe sigurno ne.Imamo mi nase dobre igrace samo nam falio dobar trener

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA