≫ 

Džordanovi Bulsi su čitali Andrića: Kukoč razočarao Džeksona izjavom o “Na Drini ćuprija”

U razgovoru za Arena sport poznati hrvatski košarkaš je otkrio neke detalje iz svoje karijere u Čikagu

  • 0
Toni Kukoč Foto: Netfliks

Komentatori TV Arena sport Edin Avdić i Nenad Kostić putem video uključenja razgovarali su sa jednim od najboljih košarkaša svih vremena sa ovih prostora, Tonijem Kukočem.

Tokom razgovora Kukoč je bio veoma opušten i izneo je nekoliko zanimljivih detalja iz života i karijere koje su do sada bile poznate malom broju ljubitelja igre pod obručima.

Inače, trenutno se emituje film "Last Dance" koji govori o poslednjoj sezoni Čikago Bulsa i osvajanju šeste titule, a zanimljiov je da je taj film producirala devojka iz Srbije.

Na konstataciju Nenada Kostića da je igrajući za Jugoplastiku, Beneton i Čikago izgubio samo jedno finale, u finalu Evrolige protiv Limoža, Toni je rekao:

- Možda se ne sećam svih dobijenih finala i pobeda, ali zato pamtim svaki poraz.

- Možda je to zato što kada pobedimo svi su zadovoljni i srećni a kada izgubim sam ljut i samo gledam u koga će biti uperen prst, ko će biti označen kao krivac, i kako da to ne budem ja – rekao je Kukoč za TV Arena sport.

Toni Kukoč Foto: MN Press

Bivši saigrač Majkla Džordana, kaže da mu je omiljeni saigrač Dino Rađa, da je sa njim bio nerazdvojan još od juniorskih dana.

O ogromnom uspehu Čikago Bulsa nedavno je snimljen dokumentarac pod nazivom “Last Dance”.

Veliki uticaj na razvoj i uspeh Kukoča imao je trener Fil Džekson.

- Imao je odličnu komunikaciju sa igračima. Uvek je govorio da jedan tim vredi onoliko koliko vredi njegova najslabija karika u lancu.

- Svake godine pred početak sezone, držao je sastanak i davao nam fascikle u kojima je opisivao kako bismo trebali da igramo, kako da napadamo, kako da se branimo. I uvek je naslov tih fascikli bio “sezona 1995/96” ili “sezona 1996/7”. Međutim, u poslednjoj njegovoj godini u “Bulsima” na fascikli je pisalo “Last Dance” – otkriva Tomi Kukoč.

Ivo Andrić, Romani Foto: Promo

I upravo o “Poslednjem plesu” govori dokumentarni film koji opisuje dešavanja u pomenutoj godini.

Jedan od najzanimljivijih delova razgovora sa Tonijem Kukočem, odnosio se upravo na njegov odnos sa trenerom Filom Džeksonom.

- Mnogo puta me zvao na večeru u želji da me bolje upozna. I ne samo mene, već svakog igrača. Fil Džekson istu pažnju je posvećivao i prvom i 12 igraču. Preporučivao nam je knjige za čitanje.

- Pročitao je “Na Drini ćuprija” i razočarao se kada je meni dao da je pročitam jer sam mu rekao da sam to već pročitao u srednjoj školi, kao lektiru – otkriva zanimljiv detalj odnosa sa Filom Džeksonom, Toni Kukoč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA