≫ 

Sale Đorđević o Mihi, tatinom "ribanju" i selidbi košarke na beton: Naš sport nije 3x3

Zanimljive izjave Đorđevića o budućnosti košarke

  • 0
Aleksandar Saša Đorđević Foto: Marko Jovanović

Trener košarkaša Virtusa, Aleksandar Đorđević, dao je veliki intervju za Radio Rai.

Govorio je nekadašnji selektor Srbije o aktuelnostima, ali i Siniši Mihajloviću, koji fascinira Italijane svojom šampionskom bitkom protiv leukemije.

- Prijatelji smo više od 30 godina, osećam da učimo jedan od drugog, poredimo se, iako svako ima svoj sektor delovanja. Ove godine je učinio mnogo, neverovatna je snaga njegove porodice. Želim mu da nastavi ovako, njegova hrabrost i snaga su odavno poznati, ceo svet ga zna. Želim mu i sa profesionalne strane da nastavi ovako, napravio je vrhunski posao sa Bolonjom.

Bilo je reči i o svojim trenerskim poduhvatima.

- Trudim se da napredujem svakog dana, to je deo mog karaktera. Ako trener kaže da je srećan, on indirektno šalje poruku da je relaksiran, a to ne daje rezultate, moramo uvekk da budemo željni napretka, do poslednje sekunde utakmice.

Govorio je Đorđević i o uglu trenera koji je nekada bio igrač.

- Juče sam imao video poziv u kom sam razgovarao sa drugim trenerima, kada sam imao 18 godina, posle utakmice u kojoj sam ubacio 20 poena, došao bih kući pun satisfakcije, a umesto pohvale oca, on bi mi nabrojao šta sam sve loše uradio, spuštao me je na zemlju. Zbog tog razloga ja tražim uvek najbolje od sebe i ljudi koje znam, to je suština da bi pobeđivao, ne smeš nikada da budeš zadovoljan.

Đorđević je napravio jednu paralelu sa Francuskom.

- Svi francuski timovi su rekli da će odustati od Lige šampiona, jak stav jake federacije. To je košarkaška nacija sa mnogo medalja, kultnih imena, titula, doneli su bronzu sa poslednjeg Svetskog prvenstva. To je izbor koji na prvo mesto stavlja kvalitet, ispred lutanja u kontinentalnim šampionatima - rekao je Sale, koji je opisao i zašto se ne može igrati košarka na otvorenom. 

- Nije to moguće, sa fizičke i atletske tačke gledišta, zbog vrućina i rizika od povreda. Ako igrate napolju, igrate na betonu, rizik od povrede je preveliki. Protiv sam toga, to je na 3x3 terenima moguće, druga je vrsta sporta, igra se na određenoj površini, sa drugačijim pravilima, u 5x5 je drugačije.

Video: Nole ima bolju tehniku šuta od pola ABA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA