≫ 

FIBA ponudila Partizanu Ligu šampiona! Crno-beli na potezu, čeka se odluka Evrolige

Evropska "kuća košarke" krenula u ofanzivu na klubove iz Evrokupa - želi ih pod svojim okriljem

  • 33
novica veličković Foto: MN Press

FIBA se ne zaustavlja na tri bivša evroligaša koja je uključila u svoju Ligu šampiona - želi još jakih aduta kako bi od Evrolige počela da preuzeima primat u organizaciji najjače klupske košarke.

U toku dana saopšteno je da će Darušafaka, Lijetuvos Ritas i Bilbao Basket od naredne sezone igrati u elitnom rangu takmičenja pod okriljem FIBA, ali to nije sve, jer je Evropska košarkaška federacija poslala pozive još nekolicini ozbiljnih kandidata, uglavnom iz Evrokupa.

Navodno su pozivi stigli i na adresu tri kluba sa Balkana, među kojima je i Partizan, tvrdi skaut hrvatske reprezentacije i košarkaški konsultant Vedran Modrić.

- FIBA Liga šampiona je krenula na timove koji se takmiče u Evrokupu. Dobar potez sa njihove strane. Posle krize uvek postoje dobitnici i gubitnici. a izgleda da će FIBA učiniti sve da pobedi ovde. Tri tima sa Balkana su takođe pozvana u Ligu šampiona danas - "tvitnuo" je Modrić, očito upoznat sa prilikama u FIBA i poslednjim aktivnostima Evropske "kuće košarke".

U toku večeri specijalizoani košarkaški portal Sportando objavio je da su tri kluba sa Balkana kojima je uručen poziv: Partizan, Cedevita Olimpija i Budućnost.

Nešto jasnije po ovom pitanju biće posle 24. maja kada će i definitivno biti poznato da li će se Evroliga i Evrokup nastaviti.

U slučaju proglašenja prekida sezone najverovatniji scenario biće onaj da će Evroligu naredne sezone igrati isti klubovi koji su je igrali i prethodne. To bi određene kandidate za elitni rang, koji u tom slučaju neće ostavriti plasman u Evroligu, vrlo lako moglo da navede na prelazak pod okrilje FIBA.

Kraj maja daće nam odgovore na ova "vruća" košarkaška pitanja.

Video: Mijailović: Nikad ništa nismo dobili za zelenim stolom, nemamo ravnopravan položaj u odnosu na druge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    19. maj 2020 | 23:02

    To je njihov nivo...

  • Uroš

    19. maj 2020 | 22:55

    Evo sada možete u ligu šampiona bez kvalifikacija 😂😂😂

  • Grobarska komedija

    19. maj 2020 | 23:38

    Jaooooo covicu vragolane mali ( garant covicevo maslo po misljenju grobara intelektualaca)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA