Najefikasniji strelac regiona po dolasku u Cedevita Olimpiju: Spreman sam i za ABA i za Evropu

Slovenci imaju ozbiljne namere

  • 0
Kendrik Peri Foto: MN Press

Doskorašnji košarkaš Mega Bemaksa Kendrik Peri pojačao je Cedevita Olimpiju sa epitetom najboljeg strelca sezone u ABA ligi i kako kaže, zdrav i spreman se upušta u taj izazov.

Plejmejker koji je propisno namučio Zvezdu sredinom sezone je prvo pojačanje tima iz Ljubljane i ostaće najmanje do kraja sledeće sezone.

- Srećan sam što sam postao deo Cedevita Olimpije i što ću pomoći klubu i celoj organizaciji najbolje što znam. Srećan sam i zbog činjenice da sam potpuno zdrav za sve izazvoe u ABA ligi i u Evropi u dolazećoj sezoni - rekao je Peri po dolasku u slovenački klub.

Za Megu je Peri odigrao deset utakmica i u tom periodu imao 18,5 poena, 6,2 asistencije i 3,7 skokova po meču. Zvezdi je u spomenutom meču 15. runde ubacio čak 31 poen. Još tri puta je prebacivao 20 poena na utakmicama.

Peri je akademac Jangstaun koledža, koji 2014. nije uspeo da se izbori za NBA ugovor iako je igrao Letnju ligu za Orlando.

Igrao je za Sidnej Kingse i Ajova Enerdži, a nastupao je i za Karpoš, Kormend, Solnok i Nižnji Novgorod.

Prošlu godinu je počeo u Parizu i onda u decembru došao u Megu i vrlo brzo pokazao da ima kvaliteta i za evropska takmičenja.

Video: Aleksandar Saša Đorđević: Mi gledamo brojeve, ali to nisu samo brojevi, to su ljudski životi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA