Ovo je najteža odluka od kada postojimo, sve smo probali: Bertomeu se oglasio o prekidu sezone

Do ovakvih okolnosti je dovela "viša sila"

  • 0
Đordi Bertomeu Foto: MN Press

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu oglasio se saopštenjem nakon što je stigla odluka da se sezona ovog takmičenja prekida.

Bertomeu kaže da je Evroliga imala brojne motive da nastavi sa takmičenjem, ali da to jednostavno zbog pandemije korona virusa nije bilo moguće.

Pitanje je da li bi mogla da se garantuje bezbednost svih učesnika u procesu i takmičenje je prekinuto.

- Bez sumnje ovo je najteža odluka koju smo doneli u našoj dvadesetogodišnjoj istoriji. Iz razloga koji su van naše kontrole, bili smo prisiljeni da skratimo najuspešniju i najuzbudljiviju sezonu u evropskoj košarkaškoj istoriji.

Đordi Bertomeu Printskrin: Youtube/maccabi tel aviv

- To dolazi posle dva i po meseca tokom kojih su deoničari čvrsto bili opredeljeni i iscrpli su svaku mogućnost da dostave navijačima celu i jedinstvenu sezonu, čija je strast pokretač svih naših napora - piše u saopštenju.

U novoj sezoni Evrolige će ostati istih 18 ekipa kao i u sezoni 2019/2020, što znači da i Zvezda igra elitu još jednom.

- Otud naša posvećenost i strast svake sezone, a sve pada u vodu zbog onoga što ne možemo da kontrolišemo i to nas najviše rastužuje. Bez obzira na rekorde i pokazatelje koliko su ljudi uživali u utakmicama. To nam daje više energije nego ikada da planiramo novu 2020/2021 sezonu - istakao je Bertomeu.

On dalje kaže da je ponosan na to što su Evroliga i Evrokup ostali sjedinjeni u statovima, ali i na činjenicu da klubovi tokom krize pomagali svojim lokalnim zajednicama u teškim trenucima.

Amare Stodemajer Foto: MN Press

- Ponosan sam i na naše igrače, trenere i sudije što su nam pružili podršku i imali razumevanja - dodao je prvi čovek Evrolige.

Klubovi i igrači su poslednjih nedelja pregovarali o smanjenju plata dok traje kriza sa korona virusom, a za to vreme su navijači čekali da se sve nastavi.

- Naravno da smo imali mnogo motiva da nastavimo sezonu, ali u ovako delikatnoj situaciji smo zdravlje stavili ispred svega. Zdravlje igrača, trenera, sudija, klubova, njihovog osoblja, emitera i porodica. Zato smo ostali dosledni svojim uverenjima - tvrdi Bertomeu.

U novonastaloj situaciji, Đordi zaključuje da je misija svih samo jedna - da se zajednice na lokalu vrate jače nego što su bile, kako na terenu, tako i van njega, i pozvao je na jedinstvo sa navijačima.

- Neka ovo ne bude kraj, nego novi početak - zaključio je Bertomeu.

Video: Košarkaški reprezentativac Marko Simonović na zanimljiv način opisao je svoje dane u karantinu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA