≫ 

Đordi Bertomeu o statusu Partizana: Moraju svi da razumeju situaciju, ove sezone smo svi gubitnici

Bilo je reči i o statusu Partizana

  • 43
ABA Liga, Koktel, Đordi Bertomeu

Foto: Marko Todorović

Prvi čovek Evrolige, Đordi Bertomeu, oglasio se na konferenciji za  medije povodom odluke da se prekine sezone.

- Doneli smo najtežu moguću, i najtužniju moguću odluku u istoriji Evrolige. Ali ovo je najbolja odluka za sve učesnike, probali smo sve što je u našoj moći da nastavimo. Nikada nismo razmatrali promenu sistema i broja učesnika, što bi značajno menjalo format takmičenja. Smanjivanje broja učesnika ne reflektuje ono što Evroliga predstavlja.

On je potvrdio da Evroliga i Evrokup neće imati šampiona.

- Već sada radimo na novoj sezoni, svi ćemo se vratiti jači. Niko ne razmišlja da napusti Evrologu zbog efekata korona virusa, niko to nije pokazao ni na konferencijskom sastanku danas. Prerano je samo evaluirati ekonomske uticaje i efekte za sledeću sezonu. Radimo na strategiji, naročito kada su u pitanju ulaznice. Najveća briga igrača bilo je kratko vreme za pripreme, a mnogi su rekli da neće biti sposobni da prikažu igre kakve Evroliga zahteva.

Bertomeu je rekao da je moguće da se sezona počne u narednom ciklusu tako što će neke zemlje imati publiku, a neke ne. Bilo je reči i o nacionalnim i regionalnim šampionatima, što se posebno tiče Partizana, koji je dominirao u ABA ligi.

- Razumem da su neki timovi vodili u svojim šampionatima. Ali postoji i tim koji vodi u Evroligi, a ne znači da on zaslužuje da bude šampion. Ovaj koncept važi i u Evrokupu, probali smo da budemo konzistentni, razumem da postoje klubovi koji žele da učestvuju u Evroligi naredne godine, ponosan sam zbog njihove želje da budu deo Evrolige. Ali ljudi moraju da razumeju koliko je ova situacija bila izuzetak.

Bertomeu je poručio i da je rano da se odluči hoće li Keln biti domaćin F4 naredne godine, što bi trebalo da bude kompenzacija za propalu organizaciju ovogodišnje završnice.

- Siguran sam da će naredna sezona biti najbolja ikada. Nema ovde situacije da je neka ekipa izgubila više od druge, svi smo izgubili ove godine zbog pandemije.

Video: Čović: Prava odluka Evrolige, ali i dobar standard za druge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    25. maj 2020 | 19:56

    "Ove sezone smo svi na gubitku". Kakva gnusna laz nevidjenog foliranta i lazova. Volio bih da mi on objasni kako je to FMP2 gubitnik kada je dobio ono sto nicim nije zasluzio, osim lobiranjem i trosenjem novca ionako osiromasenog srpskog naroda.

  • Dare

    25. maj 2020 | 17:58

    Jedino fmp je na dobitku kao zadnja ekipa u EL oni imaju poklon da ucestvuju ponovo u tom takmicenju. Sramota.

  • Nesa CZ

    25. maj 2020 | 18:15

    Ostoja srećan ti rođendan... Evro liga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA