≫ 

Kukoč: Pipen me je pljeskao po zadnjici i govorio "Gde si moj jugoslovenski brate"

Toni Kukoć je otkrio zanimljive situacije iz ekipe Čikaga koje nisu prikazane u serijalu "Poslednji ples"

  • 1
Toni Kukoč

Foto: Youtube.com

Toni Kukoč u svojim igračkim danima nije bio toliko prisutan u medijima kao posljednjih nedelja. Naravno, sve zbog globalne histerije oko megauspešnog ESPN-ovog dokumentarnog serijala "Poslednji ples"

Kako novinari širom sveta seciraju svaki detalj serijala o Džordanovim Bulsima, Kukoč je kao važan šraf te nezaboravne dinastije Bikova postao zanimljiv iako je već 14 godina u igračkoj penziji.

U jednoj epizodi Poslednjeg plesa obrađena je tema oko prelaska Kukoča u Bulse i nastupa Hrvatske protiv Drim Tima na Igrama u Barseloni 1992.

Generalni menadže Bulsa Džeri Kraus bio je "zaljubljen" u Kukoča i svim se silama trudio dovesti ga u Bulse. S druge strane, Kraus je odbijao Pipenu da ponudi novi, poboljšani ugovor, što je rezultiralo besom zvezde Bulsa pa je ovaj odlučio da se osveti Kukoču na Olimpijskim igrama. Naravno, imao je podršku u Jordanu.

- 'Stalno je govorio koliko je dobar. Kao da voljeni otac koji ima svu tu decu sad vidi drugo dete koje voli više nego ostale. Htjeli smo ga čuvati i na klupi i priuštiti mu najgore iskustvo u životu. Nismo igrali protiv Tonija Kukoča. Igrali smo protiv Džerija Krausa u dresu Hrvatske - prisetio se Majkl Džordan u "Poslednjem plesu"

Majkl Džordan, Skoti Pipen, Denis Rodman, Toni kukoč, Čikago Buls, NBA, The last dance, poslednji ples

Startna petorka iz poslednje sezone Bulsa 1998. Foto: Profimedia

Ipak, Kukoč nije pogrešio što je došao. Odlaskom Džordana dobio je šansu, a Kraus je tu ekipu iz sezone 1993./94. smatrao možda i najdražom u istoriji franšize.

Odlaskom Džordana Bulsi su pali u drugi plan, malo ko je od njih očekivao neki veliki rezultat, ali ekipa se pokazala odličnom. U sezoni su ostvarili respektabilnih 55 pobeda, a u plej ofu su ispali u drugom krugu od tada strašnih Niksa u teških sedam utakmica.

- Skoti je bio drugačiji lik od Majkla. Bio je puno topliji. S vremena na vreme bi eksplodirao, ali puno mi je pomogao. Majkl je uvek bio agresivan. Kad bi video da sam loše volje, Skoti bi došao do mene i pljesnuo bi me po guzici i rekao mi: 'Volim te, moj jugoslovenski brate. Ja bih mu stalno ponavljao da sam iz Hrvatske.

- Takve stvari pamtim i to su stvarno zabavna sećanja -, zaključio je Kukoč.

Video: Džordan u suzama: Kobi je od mene napravio mim za plakanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    25. maj 2020 | 19:48

    "ja bih mu stalno ponavljao da sam iz Hrvatske" ...da ne napišem odakle si... Kakvi kompleksi...užas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA