≫ 

Ovo je Zvezdin plan za narednu sezonu: Zaokret transfer politike crveno-belih

"Kupujmo domaće", parola je za novu sezonu na Malom kalemegdanu

  • 34
KK Crvena zvezda - KK Efes Foto: Marko Jovanović

Košarkaški klub Crvena zvezda imaće "sve vreme ovog sveta" da se posveti stvaranju ekipe za narednu sezonu posle odluke Evrolige da stavi tačku na aktuelnu takmičarsku kampanju.

Za crveno-bele to je bila očekivana odluka, i svakako pozitivna po ambicije kluba sa Malog Kalemegdana, koji će sada, sa vremenom kao velikim saveznikom, moći da pravi planove za izazove koji počinju tek u septembru.

Plan je da se sa manje novca napravi jak, stabilan i konkurentan tim za trofeje u regionalnom takmičenju i što bolji plasman u Evropi.

A prema rečima predsednika kluba Nebojše Čovića, to znači i manje stranaca, ne nužno i slabiji kvalitet koji će se sada tražiti u "domaćem proizvodu".

- Saglasan sam da smo ove sezone imali peviše stranaca, za pametne ljude to je dovoljno dobra lekcija. Svi oni su bili odluka našeg trenera (Tomića), što mu se naravno ne prebacuje. Njemu svaka čast za posao koji je uradio u Zvezdi - izjavio je Čović gostujući u emisiji "Oko" na RTS-u.

KK Crvena zvezda - KK Efes Košarkaši Zvezde na psolednjoj odigranoj utakmici ove sezone protiv MakabijaFoto: Marko Jovanović

Politika kluba sada će biti usmerena ka "skautiranju" domaćih igrača. Neka imena se već pominju kao pojačanja, u pitanju su miljenici navijača Marko Simonović, Nemanja Dangubić, Stefan Jović...

Naravno, pre svega toga klub mora imenovati trenera, a i tu se želja zvezdaša koncentriše na samo jedno ime - Dejana Radonjića.

- Moramo prvo da definišemo stručni štab - kaže Čović i podseća da će klub za novi projekat imati manje finansijskih mogućnosti nego za protekle sezone.

- Budžet će biti u skladu sa recesijom, biće znatno smanjen u odnosu na ovu sezonu, pa ćemo videti.

Zvezda će se osloniti na proverene domaće snage od prethodne sezone, Davidovac, Lazić, Simanić i Dobrić su okosnice, Štimac i Kuzmić figuriraju kao pouzdane opcije za reket, a uz dodatak još srpskih igrača, ne treba isključiti i dva-tri stranca.

- Imamo dovoljno kvaliteta i potencijala u našim redovima od domaćih igrača, ali ne kažem da neće biti stranaca. Kupujmo domaće, angažujmo domaće - to je parola kojom ćemo se rukovoditi - kaže Čović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prro

    26. maj 2020 | 21:30

    Mislim da su Limarovi tudjmanovci zasluzili da igraju u FIBA ligi Sampiona .

  • vojislav

    26. maj 2020 | 21:22

    Auuu... Radonjic na klupi, a Simke, Blazic, Jovic i Dangubic uz par stranaca i jednog kvalitetnog centra...eto F4 sledece sezone u EL.

  • Milos

    26. maj 2020 | 21:11

    Preduslov svega je povratak Dejana Radonjica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA