≫ 

Lilard opasno ljut na NBA: Ne pada mi napamet da igram te besmislene utakmice

"Ol-star" šuter Trejlbeljzersa nije raspoložen da se stavi na raspolaganje svom timu ako se regularni deo sezone bude igrao po skraćenom modelu

  • 3
Demijan Lilard Foto: AP/Tanjug

Lider Portland Trejlblejzersa Demijen Lilard izjavio je da ne želi da igra utakmice za svoj tim ako se sezona nastavi po skraćenom modelu, odnosno ako ne bude ispunjena kvota od 82 mečeva po timu.

Zbog pandemije korona virusa NBA je, kao i sav sport, stopirana, ali će se nastaviti, samo je pitanje kako, kada i gde - ta pitanja i dalje su nepoznanica.

Postoje jake naznake da će se sezona finiširati sa manjim fondom mečeva u regularnom delu, ideja je da svaki tim odigra još deset mečeva, što je za Portland isuviše malo da bi "napali" plej-of poziciju i osmo mesto na Zapadu koje je trenutno u rukama Memfisa (četiri pobede ispred Protlanda).

Lilard misli da se time Trejlblejzersima praktično u startu zatvaraju vrata plej-ofa.

- Ako se vratimo i oni samo dodaju nekoliko utakmica da bi završili regularnu sezonu, i ako budemo morali da igramo te besmislene utakmice i ne dobijemo šansu da se borimo za plej-of, biću uz moj tim, treniraću, jer sam deo ekipe, ali neću učestvovati u tome, neću igrati utakmice. To vam sad kažem. Tako i prenesite, baš ovim rečima - više nego jasan je bio Lilard u izjavi za američke medije.

- Ako se vratimo i ne budem imao priliku da se plasiram u plej-of, pojaviću se na poslu, treniraću i biću uz svoj tim. Uradiću sve to i onda ću sesti pravo na tu klupu za vreme utakmica.

Lilard je ranije rekao da mu je prihvatljiva ideja da NBA organizuje mini-tunir ekipa od 7-d o 12. mesta koje bi razigravale za poslednje mesto u plej-ofu, ali zasad niko ne zna kako će izgledati nastavak lige i da li je takav scenario uopšte u razmatranju.

Ostaje nepoznanica da li će se uopšte igrati ostatak regularnog dela ili će se odmah pristupiti doigravanju.

Ono što je prilično izvesno je da će se sezona privesti kraju na jednoj ili dve lokacije, u opticaju su kompleks "Diznilend" u Floridi i Las Vegas.

Video: NBA zvezda sa ženom srpkinjom kulira uz hit Teodore Džehverović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Popaj

    27. maj 2020 | 07:11

    Lekari svih specijalizacija se stave u sluzbu kovid bolnica, kad prodje opasnost virusa samo se vrate starim obavezama, ali zato prepumpane sportske zvezde ne mogu, jer Boze moj mozda se povrede, a da ne prime platu za 2 meseca sto sede kuci to se nece desiti, lova leze oni leze...

  • Oppo

    27. maj 2020 | 07:09

    A da uzmes milione to mozes...

  • Aleksandar

    27. maj 2020 | 11:31

    Ajde bre,realno I niste za prvih 8. Sta da kaze jadni Liverpool,kome ako se nesto me promeni,oduzeti titulu,a I'ma 25 bodova prednosti od 28 preostalih bodova i nece da mu priznaju titulu. Ja ih ne volim I moj Manchester tu najvise Strada,ali nepravda je nepravda i tu treba biti realan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA