≫ 

Bes i suze bivšeg NBA igrača zbog policijskog ubistva prijatelja: Neću dozvoliti da ovo prođe lako

Džordž Flojd ubijen je u policijskom pritvoru

  • 0
Steven Džekson Printskrin: Instagram/stak5

Smrt Džordža Flojda (46) tokom policijskog privođenja u ponedeljak izazvala je bes u Minesoti i celoj naciji, a pogodio je i bivšeg  NBA košarkaša člana Golden Stejt Voriorsa Stivena Džeksona.

Džekson i Flojd bili su bliski prijatelji, odrasli su zajedno u Hjustonu, pa su čak imali i nadimak jedan za drugog: "Blizanac." Navodno je kod privođenja policajac stao kolenom na vrat Flojdu i držao ga na zemlji tako skoro 8 minuta, što je verovatno izazvalo kobne posledice.

- Ne mogu da dišem, ne mogu da dišem - vikao je Floid, ali se policajac nije obazirao.

Džordž Flojd Printskrin: Youtube

Njegov prijatelj Džekson je posle ubistva bio neverovatno besan.

- Ovo je ono zbog čega se moram probuditi - vidno emotivan i u suzama, Džekson je rekao u videu koji je u utorak objavio na Instagramu.

- To je ono zbog čega se moram probuditi. Flojd je bio moj brat. Zvali smo se blizanci. Moj brat je bio samo tamo u Minesoti, on je promenio svoj život, otišao je u Minesotu, vozio je kamione.

- Poslao sam mu dve, tri kutije sa odećom. Moj drug je radio ono što je trebalo, čoveče, i ubiješ mog brata, čoveče. Ja sam na putu za Minesotu. Šta god mogu da učinim, ne mogu dozvoliti da ovo prođe nekažnjeno. Nećete biti ljuti dok vas ne udari - rekao je Džekson.

On je inače podelio i informaciju da su policajci koji su ubili Flojda otpušteni. Inače, u Minesoti su danima demonstracije zbog policijske brutalnosti i ubistva Flojda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA