≫ 

"Krađa u Beogradu obeležila hrvatsku košarku"

Roko Leni Ukić se prisetio detalja sa Eurobasketa 2005.

  • 2
Roko Leni Ukić Foto: MN Press

Hrvatski košarkaš Roko Leni Ukić  gostujući u "Podkast inkubatoru" govorio je o brojnim košarkaškim temama, među kojima i o porazu od Španije u Beogradu.

Čuveni plejmejker je premotao film 15 godina unazad i setio se duela sa Španijom u okviru Evropskog prvenstva 2005. godine u Beogradu. Posebnu pažnju Ukić je posvetio suđenju italijanskog arbitra Luiđija Lamonike u četvrtfinalu sa “crvenom furijom”.

- Iskreno, tada nisam to tako dramatično doživeo jer sam bio uveren da me u budućnosti čeka mnogo toga. Gledajući iz ove perspektive, činjenica je da smo tada možda bili najbliže velikom uspehu.

- Imali smo super ekipu, bili smo odlično vođeni. Sve se poklopilo, kombinacija mlađih i iskusnijih igrača.

- Međutim, svi znamo šta se dogodilo u četvrtfinalu. Bila je to viša sila. Meni je žao jer je to do tada bila jedna od mojih utakmica u životu. To niko ne pamti jer se svi sećaju neviđene sudijske krađe koja je obeležila mnogo narednih godina hrvatske košarke. O tome ne pričaju samo Hrvati već i ljudi po Evropi - rekao je Ukić.

Podsetimo, Ukić je pre mesec dana pisao za blog Fiba gde se takođe osvrnuo na najteži poraz, ali od Srbije na Olimpijskim igrama u Riju.

- Čoveče, pišem sve ove loše scenarije i moram da kažem da me 2016. najviše boli jer smo zaista igrali našu najbolju košarku. Bili smo "ovako" blizu da dođemo do istorije, da igramo polufinale Olimpijskih igara. Ali, izgubili smo od boljeg tima, Srbija je bila fenomenalna, kasnije je bila i na podijumu.

- Igrali smo i iznad mogućnosti, što je razlog da još više boli što smo ispali. Bio sam skrhan posle Rija. Nisam video način da se vratim u normalnost. Ne preterujem, mislio sam da je to kraj sveta. Ali, sada je prošlo četiri godine od toga. Nova šansa je iz ugla, zašto je ne iskoristiti - napisao je Ukić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bili

    27. maj 2020 | 13:39

    Nikad niste niti cete biti SILA u kosarci.Uvijek ce doci SRBIJA i pobediti. Dovidjenja i prijatno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA