≫ 

FIBA u novoj ofanzivi protiv Evrolige: Unikahi ponuđen ozbiljan novac da se prebaci u Ligu šampiona!

Malaga ima rok do 5. juna da se izjasni o pundi

  • 2
daniel diez Foto: MN Press

Košarkaški klub Malaga "na stolu" ima ponudu od FIBA da od naredne sezone zaigra u elitnom takmičenju pod jurisdikcijom Evropske "kuće košarke", Ligi šampiona, pišu španski mediji.

FIBA je već osigurala tri nova učesnika za narednu sezonu, i to tri bivša evroligaša Darušafaku, Lijetuvos i Bilbao, ali bi klub poput Malage definitivno bio najveći dobitak za FIBA "u ratu" sa Evroligom.

Ne treba posebno naglašavati da je Unikaha već dve decenije stalan učesnik takmičenja pod okriljem Evrolige, osvajač je Evrokupa 2017. godine za šta je nagrađena sa "mizernih" 350.000 evra.

Upravo bi novac mogao da bude kljulčan da rukovodstvo kluba iz Andaluzije prihvati ponudu FIBA na koju mora da odgovori do 5. juna.

Naime, Malagi je, uz poziv FIBA, ponuđeno i između 200.000 i 300.000 evra da ga prihvati, piše isti izvor. Samim tim, španski klub bi već imao solidnu finansijsku poziciju od samog starta, daleko veću nego u Evrokupu gde mu je "samo" garantovano mesto i naredne sezone.

Od samog učešća u FIBA Ligi šampiona Unikaha bi inkasirala dodatnih 100.000 evra, 20.000 pride za plasman u drugu fazu, a još 40.000 evra za prolaz u četvrtfinale. Ni to nije sve. Osvajanjem četvrte pozicije klub bi inkasirao još 60.000 evra, u slučaju trećeg mesta ta suma bi se popela na 80.000 evra, dok za vicešampionski naslov sledi nagrada od 100.000 evra.

Šampion Lige šampiona dobija 350.000 evra, i to preko sume koju u međuvremenu zaradi prolaskom do finala.

Očito je da FIBA Liga šampiona nudi daleko povoljnije finansijske bonuse u odnosu na Evrokup, ujedno i slabiju konkurenciju trenutno, što svakako može biti važan fakor pri odlučivanju Unikahe da posle dve decenije napusti Evroligu i Evrokup.

Podsećamo da je FIBA uputila pozive i PArtizanu i Panatinaikosu za učešće u Ligi šampiona.

Video: Košarkaški reprezentativac Marko Simonović na zanimljiv način opisao je svoje dane u karantinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    27. maj 2020 | 17:09

    А гробарима ништа не нуде? А могли и да понуде Тринкијеву плату? Да "сјашу" са буџета пензионера...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA