≫ 

KK Partizan se oglasio posle Skupštine ABA: Zalagali smo se da nas proglase šampionom

Crno-beli nisu naišli na razumevanje većine klubova

  • 50
Ostoja Mijailović, Predsednik KK Partizan Beograd Foto: Nikola Tomić

Neke od odluka Skupštine ABA lige, koja je, između ostalog, proglasila kraj sezone bez imenovanja prvaka, nisu bile po meri KK Partizan. Crno-beli su se tokom konferencijskog zasedanja preko "skajpa" silno zalagali da se šampionat nastavi ili da se proglasi šampion, ali su u oba slučaja nadglasani većinom.

Partizan se nekoliko sati po završetku ABA Skupštine oglasio putem saopštenja:

- Skupština ABA j.t.d. lige je danas proglasila kraj šampionata za sezonu 2019/20. Glasovima većine klubova, odlučeno je da se šamponat ne nastavi, a da se ostvareni rezultati ne vrednuju, odnosno da se sezona "otkaže", čime je regionalna liga ostala bez prvaka u sada već završenoj sezoni - kaže se u saopštenju Partizana.

Želja Partizana da prvak bude odlučen na terenu nije naišla na odobravanje većine.

- KK Partizan NIS je na Skupštini ostao dosledan svojim ranije izrečenim stavovima i želji da se liga završi na terenu. Ipak, nakon što je izglasano da se liga ne nastavi, Partizan NIS je predložio da iz lige niko ne ispadne i da se prvenstvo proširi na 14 timova, uz promociju dve prvoplasirane ekipe iz ABA 2 lige. Takođe, Partizan NIS se zalagao da se trenutni plasman na tabeli proglasi konačnim, uzimajući u obzir da je odigrano 21 prvenstveno kolo od mogućih 22, bez plej-ofa, ali je većina klubova bila za opciju da se sezona "otkaže".

Najtrofejniji srpski klub će o svojim planovima za narednu sezonu obavestiti javnost 4. juna na konferenciji za medije - dan pre isteka roka za učešće u FIBA Ligi šampiona.

- O svojim planovima za budućnost, KK Partizan NIS će javnost obavestiti na konferenciji za medije koja će biti održana 4. juna 2020. godine - zaključeno ej u proglasu beogradskog kluba.

Na pomenutoj Skupštini, da podsetimo, odlučeno je da se liga proširi za još dva kluba, tako da će novi član regionalne elite, prvi put u istoriji kluba, biti čačanski Borac.

Video: Nije isti osećaj kada vam dodele titulu i kada je osvojite na terenu: Iskren je član stručnog štaba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • x-XpLoSiivE-x

    27. maj 2020 | 21:51

    Sama cinjenica da se FMPovci raduju ovakvim ishodom govori o tome koliko smo bili dominantni ove sezone, a koliko su oni bili krš od ekipe. ❤VOLIM PARTIZAN❤⚫⚪🏀💪

  • Pp

    27. maj 2020 | 21:43

    AHAHAHAHAHAHA muke franjevačke...kako je lepo gledati koliko du jadni i mizerni.

  • Milan

    27. maj 2020 | 19:44

    Sustina je da te drugi proglase, kao sto je na primer u premijer ligi to slucaj da svi klubovi su jednoglasni je da je Liverpul zasluzio titulu...a u ovom slucaju, sanse da partizan uzme titulu nisu tako ocigledne, jednostavno, mozda bi uzeo a mozda i ne bi...to niko ne moze da zna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA