≫ 

Rešeno i poslednje pitanje za narednu ABA sezonu: Partizan i Zvezda opet će igrati u Splitu!

Split će, uz Borac, od naredne sezone biti deo elitnog regionalnog takmičenja

  • 1
ognjen jaramaz Foto: MN Press

Na sednici Skupštine ABA lige, osim odluke o prekidu sezone i izglasavanju da se ne proglasi šampion, doneta je i odluka o proširenju lige koja će od naredne sezone, umesto 12, brojati 14 klubova.

Novi članovi regionalne elite biće čačanski Borac i Split.

Čačanima će to biti prvo učešće u ABA1 ligi posle kvalitetnih nastupa u drugoj regioonalnoj ligi.

Split se vraća u elitni rang posle osam sezona i tu ne namerava da se zadrži "samo jedno leto", poručio je predsednik nadzornog odbora Splićana Domagoj Maroević.

- Nakon osam sezona se 1. ABA liga vraća u Split. Cilj nam je biti što konkurentniji. Nadamo se da ćemo napraviti što kompetitivniju ekipu. Nije nam cilj u tom društvu plesati samo jedno leto. Finansijska situacija nije idealna, ali nije ni drugima. Nadamo se da ćemo imati pristojan budžet. Proteklih sezona smo imali kontinuitet normalnog rasta ekipe i sada bi to bilo dobro još nadograditi - izjavio je Maroević za hrvatske medije.

Skupština lige je odlučila i da će ABA liga 2 u sezoni 2020/21 činiti 12 klubova, na osnovu rezultata u domaćim šampionatima. Svih šest zemalja ABA lige (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Severna Makedonija, Srbija i Slovenija) daće po dva predstavnika. U slučaju da se neki klubovi iz pojedinih zemalja ne prijave za sezonu 2020/21. ABA 2 sezone, prazna mesta će se popuniti dodeljivanjem pozivnica.

Video: Nije isti osećaj kada vam dodele titulu i kada je osvojite na terenu: Iskren je član stručnog štaba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA