≫ 

Posle 31 godine Cibona i Zadar stižu u Čačak: Evo kako je izgledala tabela tada i ko je bio prvak

Budi se čačanska košarka konačno

  • 2
KK Borac Čačak Foto: MN Press

Košarkaški klub Borac iz Čačka od sledeće sezone biće novi član regionalne ABA lige.

Nakon Skupštine ABA lige na kojoj je odlučeno da se sezona 2019/20 otkaže, da nema šampiona i ispadanja, doneta je i odluka da će u narednoj sezoni prevenstvo biti prošireno na 14 klubova.

Dva nova člana regionalne lige biće čačanski Borac i Split, kao dve najbolje rangirane ekipe iz ABA 2, koje su dobile specijalne pozivnice. Borac se tako posle 31 godine ponovo vraća na košarkašku mapu stare Jugoslavije.

Poslednji put su nastupali u sezoni 1988/89. kada su zauzeli poslednje 12. mesto i ispali iz lige. Tada je KK Partizan završio završio na prvom mestu tabele posle regularnog dela lige.

Jugoplastika je bila druga iako je bila šampion Evrope, Bosna treća, a Crvena zvezda četvrta. Ipak, na kraju je Jugoplastika bila šampion pobedom nad Partizanom 3:0 u plej-of seriji. Cibona je prvenstvo završila na sedmom mestu a Zadar je bio peti.

Tabela YU lige 1988 Printskrin: Wikipedia

Predsednik Borca naglašava da ce nakon ove odluke u klubu krenuti da razmišljaju o koracima bitnim za narednu sezonu.

- Već razmišljamo o budućim koracima. Znamo da ce biti teže, naročito nakon epidemije virusa korona. Međutim, svima ce biti teže, ne samo nama. Možda će ovo motivisati nove sponzore, možda se vrate neki stari. Vreme je za malo slavlje - zaključio je Pantović.

Video: Čović odbacio sve insinuacije oko priča da im se ne igra završnica Evrolige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola 54

    28. maj 2020 | 16:25

    Dali ovo prva bivša Zvezda sadašnji FMP-2 ili me oči varaju. Ako nisu garagani prvi onda nije pošteno što ste ovo objavili kako će se osećati sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA