≫ 

Rečenica iz "Poslednjeg plesa" koja objašnjava zašto je Džordan najveći ikad

Nekadašnji NBA centar Dino Rađa oduševljen je ponašanjem Džordana u filmu i tvrdi da je to normalno za one koji žele da budu šampioni

  • 4

Nakon što je dokumentarca "Poslednji ples" izašao u javnost, javili su se neki bivši igrači i novinari koji tvrde da je Džordan neke stvari u filmu izmislio.

Horas Grent je napao Džordana da je lagao kad je rekao da je on bio taj od koga su novinari saznavali informacije i da je od njega javnost saznavala prljavo rublje iz svlačionice Bulsa. Takođe, puno se prašine podiglo zbog Džordanovog nasilničkog ponašanja prema saigračima.

Međutim, Dino Rađa, nekadašnji jugoslovenski i hrvatski košarkaš koji je igrao NBA smatra da je velika većina stvari istinita, kako mu je jednom pričao i sam Toni Kukoč.

- Ne verujem da je Džordan bilo šta izmišljao. Najpre zato što od Tonija znam iz prve ruke masu tih detalja i znam da je sve tačno.

- Zatim, totalno razumem Džordanovo ponašanje. Možda najvažnija rečenica u celom filmu je: 'Istina, bio sam zajeban, ali nikad od saigrača nisam tražio nešto što ja već nisam napravio"

- U toj rečenici se krije poenta i tajna veličine Majkla Džordana. Prvi trening nakon što se vratio iz bejzbola i ko je bio prvi u svakoj deonici? Džordan.

- E, to sam ja, zato sam rekao da u njemu vidim sebe. Uveek sam želeo biti prvi i najbolji i isto to sam tražio od saigrača. Što se tiče Grenta, bolje bi mu bilo da se zapita što je napravio u karijeri bez Džordana kad je tako veliki igrač - dodaje Rađa.

Video: Dino Rađa: Denis Rodman me je najviše iznenadio u NBA!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    28. maj 2020 | 22:09

    Baš sam danas pogledao epizodu u kojoj je ovo izjavio, ne možete to zaboraviti, ima duboko značenje.

  • Nnn

    28. maj 2020 | 09:57

    Najveci svih vremena je Lebron!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA