≫ 

Đorđević daje tri koša zaredom, a ja hoću da "ubijem" Stojka: Rađa otkrio svoje "džordanovske gene"

Bivši centar Jugoslavije i Hrvatske otkrio da potpuno podržava Majkla Džordana u njegovim lošim postupcima prema saigračima

  • 0
Dino Rađa, Saša Đorđević

Foto: MN Press

Posle dokumentarca "Poslednji ples" Majkla Džordana su optuživali da je bio opsesivni kockar i da se nasilnički odnosio prema saigračima. Omalovažavao ih je, vrijeđao, čak i tukao. Stiva Kera i Vila Perdjua je udario na treninzima.

Kad mrcina od 216 ne sme da kaže ništa

 

Međutim, Dino Rađa brani legendarnog igrača Bulsa i daje objašnjenje.

- 'Kockar? Pa šta? Jesu li to njegove pare? Je li zbog toga zajebao karijeru, porodicu? Nije. Onda? Ok, ja nisam tukao nikoga, ali par puta je bilo na granici ozbiljnog obračuna.

- Sa Olimpijakosom smo igrali protiv Marusija kad sam skoro ubio boga u Patriku Femerlingu. Bio sam na klupi, a njemu u jednom napadu sudija nije dosudio faul. Sasvim nebitno je li faul bio ili nije, on se nije vratio u odbranu nego je napadao sudiju na centru.

Njihova kontra, promaše, a Femerlingov igrač uhvati i da koš. Trener Piksi Subotić je tada zatražio minut odmora. U meni je kipelo, ali sam ćutao.

- Ali, kad je krenuo napadati Subotića i vređati ga, tada sam pukao. Zaleteo sam se prema njemu i uhvatio sam ga za vrat. Femerling je mrcina od 216 centimetara, ali nije mu bilo svejedno. Slučajno, taj smo dan u svlačionici bili jedan do drugoga. Nakon utakmice sedeo sam tamo, nisam se ni tuširao i čekao ga. Lik se nije pojavio puna dva sata.

Vranković se ponašao nonšalantno

 

Šta ću, nakon sat vremena i mene je prošlo pa sam se ohladio - kaže Rađa za Indeks.hr, pa otkriva kako se umalo fizički nije sukobio i sa Stojkom Vrankovićem:

- 'Sa Stojkom sam isto imao ozbiljni sukob. Mislim da je to bilo na pripremama za Igre u Seulu 1988. Trening i igramo visoki protiv malih, s tim da mali nisu smeli koristiti dribling.

- Znači, ne može ti dati koš nikako. Imaš samo da ispružiš ruke i ne može ti ništa. Đorđević mu je dao jedan šut, pa drugi, pa treći.

Dino Rađa

Foto: Marko Jovanović

- Svašta sam mu rekao, zatim je on krenuo mene da vređa. Uleteo je Duda Ivković i napao nas obojicu. Pukao mi je film i poslao sam sve u kurac i otišao sam u svlačionicu.

- Tada sam bio klinac od 21 godinu. Duda je krenuo za mnom i molio me da se vratim. Tako da potpuno mogu razumeti Džordana i njegov mentalni sklop. Zato je najveći svih vremena bez ikakve konkurencije -, zaključuje član košarkaške Kuće slavnih.

Video: Dino Rađa o ranom odlasku iz NBA: Kad kolena otkažu, nema nazad

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA