≫ 

Bivši trener Lebrona Džejmsa postao suvlasnik češkog košarkaškog kluba

Dejvid Blat i njegova kompanija "True player group" postali su vlasnici Brna

  • 0
Lebron Dzejms i David Blat

Printsrkin: Vine/Jimmy

Bivši trener Olimpijakosa, Makabija, Efesa, ali i NBA ligaša Klivlenda Dejvid Blat kupio je deonice češkog košarkaškog kluba Brna.

Tačnije, Izraelska kompanija „True Player Group“ (TPG) čiji je jedan od vlasnika američki trener Dejvid Blat postala je suvlasnik košarkaškog kluba Brno iz Češke.

Drugi deo kompanije TPG pripada generalnom menadžeru Idanu Avsahalomu, koji je na isti način sada postao drugi suvlasnik češkog kluba.

Blat je inače osvojio titulu prvaka Evrope sa Makabijem, a zatim je naredne sezone otišao u Klivlend gde vodio ekipu do plej-ofa, ali je otpušten, a Kavalirsi su osvojili titulu šampiona.

Takvu saradnju inicirao je selektor reprezentacije Češke Izraelac Ronen Ginzburg.

- Brno ima veliki potencijal, bogatu istoriju i mnogo talentovanih mladih košarkaša, kao i odličnog trenera Lubomira Ružičkog. Rekao sam to svojim prijateljima u Izraelu i drago mi je što su prepoznali sve to - rekao je Ginzburg.

Oglasio se i generalni menadžer kluba Mikal Jimramovski.

- Pregovori su počeli prošle jeseni i drago mi je što smo konačno postigli dogovor o saradnju. Naš zajednički cilj je da od našeg kluba napravimo prepoznatljiv brend i učinimo naše navijače srećnim. Takođe, želimo da vratimo Brno u vrh češke košarke - rekao je prvi čovek Brna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA