Hteli smo da završimo na terenu, ali "viša sila" nije dala: U Zvezdi zadovoljni posle prekida sezone

Srećni su zbog jedinstva koje su klubovi pokazali

  • 7
KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos Foto: Marko Jovanović

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem povodom prekida sezone u košarkaškoj Superligi Srbije i izrazio istovremeno i zadovoljstvo ali i žaljenje zbog takvog ishoda.

Zvezda je, kao branilac titule nacionalnog šampiona imala ambiciju da svoj tron odbrani još jednom, ali zbog onoga što se naziva "višom silom" u vidu korona virusa, to nije mogla.

- Na glasanju klubovi su velikom većinom od 12-2 u glasovima odlučili da okončaju sezonu bez proglašenja šampiona zbog "više sile" i pandemije virusa Covid-19, vodeći računa o bezbednosti i zdravlju igrača, nakon što su to ove nedelje učinili Evroliga i regionalna ABA liga - piše između ostalog u saopštenju Zvezde.

Evroliga je takmičenje prekinula posle sastanka u ponedeljak, a ABA liga dva dana kasnije - u sredu. Već u četvrtak, isto je usledilo i sa Super ligom, pa će Srbiju u ABA ligi 2 predstavljati Sloboda Užice i Zlatibor Čajetina, dok će u ABA ligi zaigrati Borac iz Čačka.

- KK Crvena zvezda i ovoga puta iskazuje zadovoljstvo velikim jedinstvom klubova koji su kao što je to bio slučaj tokom glasanja na Skupštini ABA lige, shvatili ozbiljnost situacije i činjenicu da igrači nisu trenirali više od dva meseca.

KK Crvena zvezda, trening Foto: ATA Images

- Ovime je takmičarska sezona 2019-2020 za Zvezdu i zvanično završena, a naš klub još jednom izražava žaljenje jer ona zbog objektivnih okolnosti i "više sile" nije mogla da bude završena na terenu, gde je naš klub imao velike ambicije i branio titule u dva takmičenja - tvrde sa Malog Kalemegdana.

Video: Kejlin Lukas trenirao sa Crvenom zvezdom pred CSKA

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    28. maj 2020 | 21:01

    Sto se plasite megdana junaci isti ste ko vas sef na recima jaki na delu nista

  • Reda

    28. maj 2020 | 22:35

    Hteli da zavrse sezonu na terenu a glasali protiv i u aba i u evroligi!!?? wtf

  • 1992.

    28. maj 2020 | 22:03

    Završili ste vi, samo vam nisu rekli! ⭐⭐⭐

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA