≫ 

Potresi u Feneru stigli do tačke pucanja: Stranci se obratili Evroligi zbog dugovanja!

Turski klub u ozbiljnoj krizi

  • 0
Nikola Kalinić

Foto: Marko Jovanović

Poznato je da su turski košarkaški klubovi najviše u Evropi bili predmet sporova sa igračima na BAT-u (Sud za košarkašku arbitražu), a sličan scenario mogao bi da zadesi i Fenerbahče koji bi potencijalno mogao da se  suoči sa tužbama igrača zbog neisplaćenih zarada.

Turski mediji pišu da su pojedini stranci iz redova turskog kluba obavestili Evroligu i Asocijaciju evroligaških igrača (ELPA) o trenutnoj situaciji u kojoj se nalaze zbog neisplaćenih zarada iz ugovora.

Oglasio se i klub po tom pitanju, tvrdi se da zarade kasne i da se problem rešava.

- Činjenica je da su prihodi kluba umanjeni zbog pandemije koronavirusa. Zbog toga, tačno je i da je poremećena dinamika isplate plata igračima. Želimo ovom prilikom da kažemo da će ova situacija biti rešena u najskorije vreme - poručili su iz Fenera.

Turski mediji nisu došli do imena igrača kojima se duguje novac, ali se zna da su u pitanju košarkaši koji ne vide sebe u klubu u narednoj sezoni, upravo zbog činjenice da se kasni sa isplatama određeno vreme.

Pomenuti igrači insistiraju da raskinu saradnju sa klubom što je pre moguće i da su se zbog toga obratili Evroligi i udruženju igrača, a njihov zahtev završio je i na adresi turske košarkaške federacije.

Inače, predsednik asocijacije igrača ELPA je jedan od igrača sa najdužim stažom u Feneru Điđi Datome, za koga se veruje da je jedan od glavnih inicijatora ideje da se prava igrača traže kod viših instanci. turski mediji navode da je kapiten ekipe Melih Mahmutoglu razočaran i nezadovoljan zbog ponašanja određene grupe igrača.

U međuvremenu, turski klub je krenuo u razgovore sa Željkom Obradovićem, opcija je novi ugovor, a ishod pregovora u velikoj meri izdefinisaće ekipu za narednu sezonu. Neke stvari biće mnogo jasnije kada se bude iskristalisala pozicija trenera koji će imati poslednju reč po pitanju igrača, odlazaka, dolazaka i projekcije za narednu takmičarsku godinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA