≫ 

"Bio je u zatvoru jer je ubio psa duže nego svi policajci koji su ubili 493 tamnoputa Amerikanca"

Amerikanci se digli na noge zbog Džordža Flojda

  • 2
Foto: Ilustracija Printscreen Youtube / Tanjug/AP/Darnella Frazier

Nekadašnji saigrač Nikole Jokića i jedan od kandidata za MVP priznanje pre tri godine Ajzea Tomas ostao je u šoku kada je pročitao o poređenju između slučaja Majkla Vika, nekadašnjeg kvoterbeka Atlanta Falkonsa i Filadelfija Iglsa i onoga što se dešava na ulici Sjedinjenih Država.

Vik je svojevremeno na prilično brutalne načine ubio šest do osam pasa, posle borbi koje je podržavao, a svoju kaznu od 18 meseci zatvora je izdržao 2009. godine.

Tomas je podelio informaciju da je to više nego što su odslužili policajci za smrt 493 tamnoputa Amerikanca. Ovo je došlo pod lupu zbog slučaja 46-godišnjeg Džordža Flojda kome je jedan policajaca Derek Čovin, kleknuo kolenom na vrat pre nekoliko dana.

Dok se Flojd borio za dah, pokušavao je da ponovi u više navrata da ne može da diše, ali je policajac više od pet minuta ostao u istom položaju i ugušio ga.

Ovaj slučaj je izazvao revolt kod brojnih stanovnika Mineapolisa koji su prethodnih dana protestovali i tražili kazne za policajce zbog brutalnosti.

Glas su digle i brojne sportske zvezde poput Lebrona Džejmsa, Kolina Kapernika, Ijana Rajta i brojni drugi.

Mada je teško proveriti da li je zaista sam Vik zbog psa odležao više nego svi policajci koji su na dužnosti ubili 493 Afroamerikanca, izvesno je da će se Dereku Čovinu suditi za ubistvo.

Video: Uzalud mu govorio da ne može da diše: Policajac klečao na vratu muškarca koji je kasnije preminuo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bajka

    30. maj 2020 | 16:08

    Policija svuda ista.Gologuzija nagrabusi a bogatima see sve zataska.

  • Бонвиван

    30. maj 2020 | 19:23

    Од белих англосаксонаца су гори само црни "англосаксонци" који су прихватили њихов начин живота, правила, правде... Демократија као облик политичког и друштвениг уређења не постоји она се само изврће руглу треба је укинути и борити се свим средствима против светских властодржаца.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA