≫ 

Olimpijakos platio ceh korone, ostaje u drugoj ligi Grčke

Klub iz Pireja zauzeo je tek peto mesto u drugoj ligi u trenutku prekida

  • 0
KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

Olimpijakos će i u narednoj sezoni igrati u Drugoj ligi Grčke, odlučila je Grčka košarkaška federacija, koja je na sednici ozvaninčila konačni plasman u svim takmičenjima pod svojom jurizdikcijom.

Novi prvoligaši postali su „Karilaos Trikupis” iz Misolongija, kao i atinski Diagoras Driopideon. Ukoliko neko od njih odustane od promocije u viši rang, zamene se neće tražiti, već će liga brojati klub manje.

Pošto Pirejci nisu bili među prva dva kluba u trenutku prekida nisu imali pravo ulaska u viši rang

Podsećamo, Olimpijakos je zbog propuštanja dve utakmice sa Panatinaikosom, pre dve godine, izbačen u Drugu ligu. Pirejci su imali ideju da sa jednim timom igraju Evroligu, a sa drugim – mlađim – Drugu ligu, ali i da se kroz godinu dana vrate u elitu. Da to nije bila baš dobra odluka, pokazala je ova sezona.

Trostruki šampion Evrope u trenutku prekida je bio na 11. mestu u Evroligi, sa skromnim skorom 12-16, dok je u Drugoj ligi bio tek peti.

Iz Grčke dolaze vesti da su pojedini klubovi tražili da se Olimpijakos „vajld kartom“ vrati u Prvu ligu, protiv čega je bio posebno Panatinaikos.

Video: Navijači PAOK-a pravili haos u Solunu na protestima protiv Vlade Grčke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA