≫ 

NBA zvezde povele proteste u Atlanti: Braun vozio 15 sati da bi demonstrirao protiv sistema

Ubistvo Džordža Flojda pokrenulo je lavinu reakcija širom sportskog sveta, a posle kritika na društvenim mrežama, neki od NBA košarkaša uključili su se i aktivno

  • 2

Foto: Printscreen Twitter

Malkolm Brogdon iz Indijana Pejsersa je uzeo megafon i istupio u Atlanti, dok je penzionisani igrač Stiven Džekson protestovao u Mineapolisu uz Karl Entonija Taunsa.

Džejlen Braun iz Boston Seltiksa je vozio 15 sati da bi otišao u Džordžiju i tamo se pobunio protiv policijske brutalnosti, a pozvao je ljude da mu se pridruže.

- Imam braću i sestre, prijatelje koji su na ulici, koji su tamo, koji nisu došli do ovog nivoa i koji trpe nasilje, zaustavljaju ih diskriminišu svakog dana i podnose ista s***a, sistemska - počeo je sa pričom Brogdon koji je bio ruki godine 2017.

Dodao je da je Atlanta najponosniji "crni" grad na svetu i da ne moraju da se pale kuće onih koji su ga sagradili, već da i mirno može da se izrazi zadovoljstvo.

- Moj deda je marširao pored Martina Lutera Kinga šezdesetih, to je bilo nešto neverovatno i on bi sad bio ponosan što nas vidi ovde. Moramo da guramo napred. Džejlen je poveo ovu priču, ponosan sam na njega, ali nam treba više lidera - istakao je Brogdon.

 

Video: Moma Pazman objasnio šta se događalo kobne večeri pre smrti Trajka Rajkovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA