≫ 

Bertomeu: Razumem frustraciju Partizana, neću dozvoliti da ABA ostane bez tima u Evroligi

Prvi čovek Evrolige o prekidu sezone i učinku crno-belih

  • 41
ABA Liga, Koktel, Đordi Bertomeu Foto: Marko Todorović

Đordi Bertomeu je dodao da u prekinutoj sezoni Evrolige niko nije niti oštećen, niti nagrađen, pošto šampiona nema, već je takmičenje samo otkazano.

Za razliku od nekih drugih takmičenja, u Evroligi neće biti proširenja.

- U sportskom smislu bi bila loša odluka da dođe do proširenja jer bi dodatno zakomplikovala kalendar za sledeću sezonu. U svakom pogledu bi bilo pogrešno proširivati takmičenje u ovakvoj situaciji - rekao je Bertomeu za MaxBet sport.

Kandidaturu za fajnal for podneo je i Beograd još jedanput, dve godine posle održavanja završnog turnira u Areni. Bertomeu ovog puta kaže da je sva prilika da će Keln biti organizator, mada još uvek nije zvanično.

Iako je sporadično bilo bojazni da bi regionalna liga mogla da ostane bez predstavnika u eliti, Bertomeu je to odagnao.

- Oduvek smo bili jasni. Ne možemo biti bez predstavnika regiona koji je proizveo toliko talenata. To je za nas fundamentalni region. Svaki region ima svoje karakteristike, a ovaj region poseduje veliku strast prema košarci i zato ćemo uvek imati jednog predstavnika ovog regiona... Nikada neću dozvoliti da ABA liga ostane bez predstavnika - uverava Bertomeu.

Na pitanje da li su možda timovi poput Partizana i Virtusa, uslovno rečeno, kažnjeni ovakvom odlukom, Đordi smatra da nisu.

- Verujem da je veoma jasno da je Partizan u poslednje dve godine radio ozbiljan posao. Novi predsednik Partizana mi je objasnio da je njegov plan bio plasman u Evroligu i razumem frustraciju koju mogu da imaju, kako klub, tako i navijači jer je sezona bila odlična, ali zbog već pomenutih okolnosti ne mogu da ostvare zacrtane ciljeve. Ipak, mislim da taj isti osećaj imaju i navijači Anadolu Efesa. Ako se Partizan ne odvoji od zacrtanog puta Evrolige, siguran sam da će doći do nagrade - konstatuje prvi čovek Evrolige.

Video: Moma Pazman objasnio šta se događalo kobne večeri pre smrti Trajka Rajkovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ale ale ale oooooo

    31. maj 2020 | 15:55

    FACE SPLASH!!! Objasnio im Djordi da izdaja ne prolazi nekažnjeno u normalnom svetu. Pre nekoliko sezona su grobosi dobili pozivnicu za evrokup, prvo prihvatili, pa vratili da bi igrali fiba ligu šampiona. Tada im je gospodin poželeo sreću i da još dugo igraju FIBA LIGU ŠAMPIONA!!! Čudno je kako su to grobosi već uspeli da zaborave, iako je bilo pre dve ili tri god, i još preko toga očekuju pozivnicu ili šta već. Poznato je da navijači INSTITUCIJE imaju pamćenje kao akvarijumska ribica...

  • Blok 2

    31. maj 2020 | 15:48

    Svako tamo gde je osnovan: Zvezda u Srbiji a patlidzan u Hrvatskoj

  • Coa

    31. maj 2020 | 16:47

    Ne razumem kada o košarci pričaju navijači kluba koji igra EL poslednje 5 god. Koji do tada nisu znali ni pravila iste igre. A sada pričaju o tradiciji i sl. stvarima... Tužno i smešno... Gledaj svoj" veliki klub " a ostavi se Partizana. A i te fore Hrvatska, lepa naša prolaze u zabavištu... i počinju da smaraju. A ti vaši veliki Srbi nikom ponikoše, lepo je jednom rekao Željko Obradović. No, uvek bilo tako... Trese se gora a na kraju rodi miš. Sportski pozdrav svima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA