Ja sam samohrani otac, neću da budem zatvoren dva meseca: Stodemajeru smeta surovo pravilo karantina

Možda se odluči i na radikalan potez i odlazak

  • 0
Amare Stodemajer Foto: MN Press

Amare Stodemajer, centar Makabija iz Tel Aviva i nekadašnja NBA zvezda Finiks Sansa, Njujork Niksa i još nekolicine klubova nije srećan zbog zahteva lige i njenih pravila u zaštiti od korona virusa.

Košarkaška liga Izraela uspostavila je striktne smernice po kojima će igračima biti zabranjeno da idu u šoping, neće smeti da se rukuju sa saigračima, niti će im biti dozvoljen fizički kontakt sa ljudima mimo kluba i porodice.

- Upravo sam dobio informaciju od lige koja traži od igrača da ostanu kod kuće dva meseca dok svi ostali (zaposleni i cela zemlja) mogu da uživaju u lepom letu u Izraelu. Ja sam samohrani otac koji mora da vodi računa o svom sinu (hrana, škola, aktivnosti posle škole) - žali se Stodemajer.

Izraelska liga bi trebalo da se nastavi 20. juna, a pre prekida zbog pandemije infekcije COVID-19 odigrano je 21 kolo a "Ponos Izraela" je upisao 19 pobeda.

- Nema šanse da ostajem u kući cela dva meseca. Bio sam u Izraelu tokom čitavog karantina i pratio sam sva pravila. Sad nas igrače kažnjavaju zbog toga. Izvinte, ali ja to ne mogu - napisao je Stodemajer.

Da podsetimo, prethodno je bilo pravilo da svi moraju u karantin na 14 dana, pa da počnu sa treninzima od prvog juna, te da se spremaju tri nedelje do nastavka sezone. Makabi je inače tokom krize "zamrznuo" plate igrača.

Video: Moma Pazman objasnio šta se događalo kobne večeri pre smrti Trajka Rajkovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA