≫ 

Šok! Milan Mačvan se penzionisao u tridesetoj godini!

Srpski košarkaš Milan Mačvan objavio je da se povlači iz profesionalnog bavljenja košarkom

  • 38
KSS, Kosarkaski savez Srbije Foto: Nikola Tomić

Mačvan je u nedelju putem društvenih mreža napisao "Ostanite u toku, velike vesti stižu sutra" i tada podgrejao maštu navijača Partizana da možda stiže po treći put.

Umesto toga, desilo se nešto neočekivano, a Mačvan objašnjava da njegovo telo više ne može da izdrži napore koje košarka iziskuje od 206 centimetara i 107 kilograma teškog igrača.

- Moji dragi prijatelji, moji dani kao profesionalnog košarkaša su došli do kraja. Srce bi mi zauvek igralo košarku, ali nažalost moja kolena ne mogu više da podnesu. Košarka mi je dala sve i dao sam sve košarci - napisao je Mačvan na Tviteru.

U domaćim okvirima, on je sa uspehom igrao za Partizan u sezonama 2011/2012. kada je rivalstvo sa Zvezdom bilo na vrhuncu, ali i u sezoni 2014/2015, kada su crveno-beli već preuzeli primat i u ABA ligi i u Srbiji.

Tridesetogodišnji krilni centar iz Vukovara se u penziju povukao kao doskorašnji igrač Alvark Tokija u koji je otišao prošle godine i prekinuo saradnju ovog proleća. Zbog oporavka i pripreme za novu sezonu u Tokiju je propustio Mundobasket u Kini.

- Želeo bih da zahvalim svima koji su uticali na moju karijeru tokom godina. Svim trenerima, saigračima i navijačima. Najveća je privilegija za sportistu da bude deo nacionalnog tima i poznatih klubova koji se takmiče na najvišem nivou - dodao je Mačvan.

Dve godine pre toga nosio je dres Bajern Minhena, ali su taj period obeležile teške povrede od kojih se Mačvan oporavljao, a još po dve godine je boravio u Olimpiji iz Milana, Galatasaraja i Makabija iz Tel Aviva.

Karijeru je počeo u FMP Železniku 2007, ali je afirmaciju doživeo u Hemofarmu gde je bio tri godine do 2010.

Pažnju na sebe je skrenuo u mlađim kategorijama kada je bio MVP Svetskog prvenstva za igrače do 19 godina u Novom Sadu 2007, kada je Srbija osvojila zlatnu medalju pobedom nad Sjedinjenim Državama.

- Želeo bih da izrazim zahvalnost Hemofarmu, Makabiju, Galatasaraju, Olimpiji, Bajernu, Alvark Tokiju i mom Partizanu. Ostvario sam svoje dečačke snove, osvojio brojne trofeje i medalje i postao kapiten nacionalnog tima. Ostaću deo košarke jer je to moj život, ali u nekoj drugoj ulozi. Do ponovnog viđenja - napisao je naš košarkaš.

Do sada je osvajao titule prvaka Italije, Turske, Srbije, Izraela, Nemačke, kupove ovih zemalja, medalje sa reprezentacijom, a ima i više individualnih priznanja iz bogate, ali moramo reći, nedovoljno duge karijere.

Često je bio meta prozivki navijača Zvezde, a ostaće upamćen po tome što je u Evroligi za crno-bele u sezoni 2011/2012. ubacivao 15,3 poena u proseku, dok je nekoliko sezona potom u Evrokupu bio još bolji i ubacivao je po 18 poena u proseku.

Video: Moma Pazman objasnio šta se događalo kobne večeri pre smrti Trajka Rajkovića

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aha

    1. jun 2020 | 13:13

    Gospodin covek.. nije alav...

  • Dusan

    1. jun 2020 | 13:13

    Da uzivas u daljem zivotu... Bio si veliki kosarkas, ogromnog srca i veliki borac! Svako dobro!

  • Rade

    1. jun 2020 | 13:15

    Hvala ti na svemu, neka ti je sa srećom. Partizanovac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA