≫ 

Jovanović zamenio Milojevića: Mega i zvanično ima novog trenera posle osam godina

Posle skoro decenije, Milojević je prepustio kormilo drugom čoveku

  • 1
Vlada Jovanovic Foto: MN Press

Košarkaški trener Vlada Jovanović, bivši strateg Partizana preuzeo je ekipu Mega Bemaksa, objavio je taj klub. Jovanović je sa Megom potpisao dvogodišnji ugovor.

On je na to mesto došao, jer je odranije bilo poznato da Dejan Milojević odlazi iz ovog kluba posle osam godina na mestu šefa stručnog štaba.

Dejan je pre mesec dana napomenuo da je njegova naredna stanica NBA jer mu sin ide na koledž, a u Megi je bio i na mestu sportskog direktora početkom druge decenije 21. veka.

Milojević je Jovanoviću simbolično predao trenersku tablu kluba. Jovanović je rođen jula 1973. godine u Čačku, 2010. je nasledio Duška Vujoševića u Partizanu i za dve godine osvojio pet trofeja sa crno-belima (ABA liga, dve titule u Srbiji i dva Kupa Koraća).

- Ambicije su nam se poklopile, na nama je da nastavimo da obezbeđujemo odlične uslove za rad i napredak igrača. Imamo punu veru da ćemo i sa Jovanovićem nastaviti da stvaramo buduća velika košarkaška imena NBA i evropske košarke - rekao je Goran Ćakić, generalni menadžer Mege.

Jovanović, koji je svojevremeno radio i sa mlađim selekcijama Srbije i sa dečacima do 18 i 20 godina osvajao zlata na Evropskim prvenstvima (2009. i 2017).

- Dejan Milojević je imao sjajne uspehe sa ekipom, mnogo kvalitetnih igrača je izašlo iz tog sistema. Sigurno je da ćemo forsirati sistem koji je i do sada bio i koji je pokazao uspeh. Mega, pošto je mlada ekipa, mora u svakom segmentu igre da bude intenzivna, bez obzira koji je to košarkaški element. To može biti skok, odbrana, brzina...

- Za šta god da se dohvatimo, trudiću se da budemo intezivni jer ta mladost ne može da vam garantuje uvek prava košarkaška rešenja u ovom trenutku njihovih karijera koje su na samom početku. Greške će biti sastavni deo igre, ali bez obzira na to, intezitet i želja moraju da budu stalni - rekao je Jovanović po dolasku u novi klub.

Video: Moma Pazman objasnio šta se događalo kobne večeri pre smrti Trajka Rajkovića

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ..

    1. jun 2020 | 15:18

    Ja govorim da je ovo početak kraja sportu, kakvi koledzi, kakvi bakrači, na selo i kopanje i gajenje bašte.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA