≫ 

Ovako su se Partizan i klubovi oprostili od Mačvana: Posebno emotivna poruka stigla iz Bajerna

Upamtili su ga po lepom

  • 1
Milan Mačvan i Branko Lazić Foto: Telegraf

Srpski košarkaš Milan Mačvan objavio je da se penzioniše u ponedeljak i tom prilikom izazvao buru u košarkaškom svetu, ali i zahvalnice klubova za koje je igrao.

Mačvan se povukao sa 30 godina zbog problema sa kolenima, iako, kako kaže - njegovo srce može da igra košarku zauvek.

- Hvala na svemu, Milane! Srećno - napisali su iz Partizana, za koji je Mačvan igrao u dva navrata, najpre u sezoni 2011/2012, a onda i u sezoni 2014/2015.

- Mačvan je proveo dve godine u Olimpiji, osvojio je Skudeto 2016, Kup Italije i jedan Superkup. Odigrao je 72 utakmice, dao 703 poena bio je pravi čovek Olimpije i cenjeni profesionalac - napisali su Italijani gde je Milan igrao od 2015. do 2017.

Krilni centar je poručio i da će ostati u košarci, ali u nekoj drugoj ulozi, te da je gotova samo njegova karijera igrača.

- Sve najbolje na tvom narednom koraku Milane - poručili su mu iz Tel Aviva gde je Mačvan igrao od 2010. do 2012.

Oglasio se i Bajern iz MInhena gde je Mačvan takođe proveo dve sezone do 2019. i u kratkoj poruci napisao: Porodica Bajerna želi ti sve najbolje, Maki! Ponosni smo što smo bili deo tvoje velike karijere.

Srpski košarkaš, rođen u Vukovaru novembra 1989. godine osvajao je titule nacionalnih prvaka u Italiji, Turskoj, Nemačkoj, Srbiji, a bio je veoma uspešan i sa reprezentacijom sa kojom ima više medalja, što iz mlađih kategorija, što iz seniorskog tima.

Video: Bivši trener Partizana koji radi u Kini, objasnio kako je virus izmakao kontroli u Vuhanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA