Mačvan se jedino FMP-u nije zahvalio od svih bivših klubova

Slučajnost?

  • 19

Foto: MN Press

Milan Mačvan, srpski košarkaš i bivši krilni centar reprezentacije Srbije, Partizana i još nekoliko klubova, objavio je da se penzioniše posle 13 godina karijere sa samo 30 godina iz zdravstvenih razloga.

Kroz dug i uspešan košarkaški put Mačvan je igrao za FMP, Hemofarm, Makabi iz Tel Aviva, Partizan, Galatasaraj, Olimpiju iz Milana, Bajern iz Minhena i japanski Alvark Tokio.

- Želeo bih da izrazim zahvalnost Hemofarmu, Makabiju, Galatasaraju, Olimpiji, Bajernu, Alvark Tokiju i mom Partizanu. Ostvario sam svoje dečačke snove, osvojio brojne trofeje i medalje i postao kapiten nacionalnog tima. Ostaću deo košarke jer je to moj život, ali u nekoj drugoj ulozi. Do ponovnog viđenja - napisao je Mačvan između ostalog u ponedeljak.

 

Zanimljivo je da se nekadašnji miljenik Grobara i momak koji je bio najčešća meta prozivki navijača Zvezde iz svoje zahvalnice izostavio FMP za koji je igrao 2007. godine.

Milovan Bulatović je tada bio zaslužan za njegov prelazak u Beograd, nakon što je bezuspešno išao na probe u drugim klubovima.

- Sa Nebojšom (Čovićem) nemam nikakav problem. Vučem lepe utiske iz Železnika. Tu sam stasao kao igrač i kao osoba. Odluka da ne potpišem ugovor je bila isključivo moja, i odluka porodice. FMP seniorski je bio izuzetno jak, pa smo se opredelili da odem kod Mute Nikolića u Hemofarm. Sa njim sam to leto sarađivao na Svetskom prvenstvu za juniore u Novom Sadu, pa sam kod njega odmah i dobio šansu da igram. To je bio glavni razlog - rekao je Mačvan svojevremeno za naš portal.

Foto: MN Press

Ostaje zapisano da je nagoveštaj velike karijere bio već na najjačem juniorskom turniru Evrope, održanom pre 14 godina u Barseloni, na kojem je FMP osvojio prvo mesto u konkurenciji Barselone, Reala, CSKA, Olimpijakosa, Cibone.

Milan je proglašen najboljim igračem, a isto je učinio i na turniru u Italiji i na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Novom Sadu gde je Srbija pobedila Sjedinjene Države sa Stefom Karijem i Deandre Džordanom.

Mačvan je u idealnu petorku bio biran na prestižnom "Najkijevom" šampionatu u Atini, na kojem je FMP poražen u finalu od Žalgirisa.

Foto: MN Press

U to vreme je bio jedan od najaktivnijih mladih košarkaša jer se selio iz konkurencije u konkurenciju i odigrao 100 mečeva za juniore FMP-a, drugi tim FMP-a u Prvoj B ligi, juniorskoj i omladinskoj selekciji.

Mačvan je iz Železnika otišao u Hemofarm gde se afirmisao tokom tri godine do 2010. i kroz klub i reprezentaciju zaradio poziv Makabija i kasnije ostalih većih klubova.

Deset godina od prvog odlaska iz Srbije, momak koji je u međuvremenu bio i kapiten reprezentacije rekao je da njegova kolena više ne mogu da izdrže iako "bi njegovo srce košarku moglo da igra zauvek".

Video: Sale, Teo i Mačvan o predstojećim utakmicama, sastavu tima...

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    1. jun 2020 | 15:06

    Pokazao si pravo lice.Kompleksi su cudo.

  • Zis

    1. jun 2020 | 15:59

    Nas narod kaze :Ne pljuj izvor iz kojeg si vodu pio .

  • Realni Zvezdas

    1. jun 2020 | 15:26

    Kome da se zahvali kad je izvorni Fmp sad preimenovan u Crvenu Zvezdu? Nece se Zvezdi zahvaljivat mozda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA