Bivši košarkaš Zvezde hoće da postane trener: Iskusni igrač tokom karantina doneo važnu odluku

Srpski košarkaš i bivši igrač Crvene zvezde Oliver Stević počeo je u martu da se sprema za novi izazov u karijeri

  • 1
Oliver Stevic, Dusan Kecman

Foto: MN Press

Stević (36) je počeo da pohađa internet kurs Košarkaškog saveza Španije i da uči o tamošnjoj košarci iz perspektive trenera što bi želeo da postane.

- Španskom košarkašu se daje više slobode da razvija svoj talenat i sposobonosti, sa drugačijom disciplinom u odnosu na srpsku školu. Košarka se drugačije posmatra i to se vidi u stilu igre, različitom od onog u mojoj zemlji - rekao je Stević za EFE.

Oliver je posle pet sezona u ACB ligi uvideo da se u njoj igra "neverovatnom brzinom", ali i da igrači donose munjevite odluke o šutevima u deliću sekunde.

Za sada se obrazuje u oblastima psihopedagogije, sportske filozofije, sociologije, anatomij i biomehanike, ali je posle tri meseca i dalje tek na početku.

- To su neke osnovne stvari o kojima nisam razmišljao dok sam igrao i shvatam zašto su važne - kaže Stević koji iz srpske košarke ceni vrlo jasno definisana pravila trenera.

On je tokom sezone prekinute zbog korona virusa i prethodne godine, promenio sredinu tri puta, pa je iz Andore najpre otišao u Igokeu, a odande u San Pablo Burgos krajem prošle godine.

Stasavao je u Borcu iz Čačka, Mašincu, a igrao je i u Crvenoj zvezdi u sezoni 2009/2010.

Video: Bivši reprezentativac Jugoslavije o jakim treninzima kod Ranka Žeravice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA