≫ 

Tramp je budala, kukavica i poremećeni idiot: Greg Popovič žestoko izvređao predsednika Amerike

Legendarni NBA trener podržao proteste u SAD

  • 17
Greg Popovič Greg Popovič; Foto: Tanjug/AP

Legendarni trener San Antonija Greg Popovič podržao je proteste u SAD koji su izbili nakon ubistva tamnoputog Džordža Flojda.

Proslavljeni stručnjak nije štedeo predsednika Donalda Trampa koga je otvoreno izvređao u svom medijskom nastupu.

- Policijsko nasilje i rasizam smo viđali i ranije, ali ništa se ne menja. Zato su ovi protesti toliko eksplozivni, međutim bez pravog vođstva i razumevanja problema, nikada neće doći do pravih promena. Beli Amerikanci su izbegavali da se zauvek obračunaju s tim problemom zato što smo imali privilegiju da to izbegnemo. I to mora da se promeni - rekao je Popovič za magazin The Nation.

- Da Donald Tramp ima mozga, čak i 99 odsto ciničan, istupio bi i rekao nešto što će ujediniti ljude. Ali njega baš briga za zbližavanje ljudi. Čak i sada. Toliko je poremećen. Samo je on bitan i samo je bitno ono što njemu odgovara. Nikada ga nije briga za opšte dobro. I takav je uvek bio.

- Treba nam predsednik koji će istupiti i jednostavno reći: ''crni životi su važni''. Samo to. Ali on to neće i ne može da uradi. Ne može, jer je njemu važnije da zadovolji malu grupu sledbenika koja podržava njegovo ludilo. Ali cela ova priča je veća od Trampa. Čitav sistem mora da se promeni. Lično ću uraditi sve što mogu da pomognem, jer to vođe i rade. A on ne može da napravi ništa da nas odvede na pozitivan put jer on nije vođa - tvrdi Popovič.

Legenda NBA lige nije birala reči o Trampu.

- Imamo budalu na mestu predsednika. On nije samo neko ko pravi podele. On je razarač društva. Njegovo prisustvo vas ubija. Poješće vas živog za svoje interese. Zgrožen sam što imamo predsednika koji nije u stanju da kaže da su crni životi bitni. I zato se skriva u podrumu Bele kuće. On je kukavica koja napravi problem i onda beži od njega kao školarac. Zapravo mislim da ga je najbolje ignorisati. Tramp ionako ništa ne može da učini da popravi ovu situaciju zbog onoga što on jeste - poremećeni idiot.

Na kraju, Popovič je izneo i svoje mišljenje o protestima koji tresu Ameriku.

- Protesti su potrebni, ali moraju da budu bolje organizovani. Ovo je frustrirajuće. Kada je doktor King organizovao protest, znali ste kada trebate da se pojavite, a kada treba da dođete ponovo idućeg dana. Ako je bilo nenasilno, znali ste da je nenasilno, a ovo je zbrkano. Treba čvršće vođstvo tako da se ove masovne demonstracije ne mogu iskoristiti za druge stvari. Mislim da možemo da iskontrolišemo loše stvari, ali samo ako su protesti bolje organizovani. Treba nam promena. Sistem se mora promeniti, a ja sam spreman da dam svoj doprinos - zaključio je Greg Popovič.

Video: Sa Svetim pismom u ruci ispred spaljene crkve svetog Jovana: Tramp se obratio Americi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA