≫ 

Bomba na Kališu: Saša Obradović na pragu potpisa za Crvenu zvezdu?

Veliki bi to bio korak za Zvezdu!

  • 14
KK Crvena zvezda - KK Alba, Saša Obradović Foto Marko Todorović

KK Crvena zvezda na pragu je novog trenerskog rešenja - kako prenosi portal Redstarbelgrade.rs, Saša Obradović će naslediti Dragana Šakotu!

Šakota je došao u nezgodnom trenutku po klub, preuzeo je tim po ishitrenom odlasku Milana Tomića, bilo je planirano da sezonu privede kraju, ali to nije učinjeno zbog korona virusa.

Zato bi upravo Obradović sada dobio šansu, iako mu je ostala jedna godina ugovora sa Monakom.

Obradović je u poslednjih nekoliko dana bio nedostupan za komentar ovim povodom i nije se oglašavao, što je dodatno "podgrejalo" sumnju navijača.

Nedavno, brzo je za Telegraf demantovao da će preuzeti Zvezdu kada je otišao Tomić.

- Hvala na poštovanju od gospodina Čovića, ali ja imam dvogodišnji ugovor ovde i stvarno ne bih mogao da izigram ljude sa kojima sam i prijatelj, a ne samo angažovani trener - bila je kratka izjava Obradovića za naš portal ovim povodom, kada je Čović rekao da želi da ga dovede.

- Trenutno će tim voditi Andrija Gavrilović, on će biti na klupi protiv Barselone. U međuvremenu će uprava analizirati i razmišljati. Imamo dva puta, jedan je visoko afirmisani trener. To su treneri koji koštaju 500-600.000 evra, uz to idu dobri automobili i stanovi. Mi toliko para nemamo. Domaćih takvih trenera gotovo i da nema slobodnih. Razmišljalo se o Saši Obradoviću, ali je on pod ugovorom u Monaku.

Ipak, situacija se u Monaku promenila zbog korona virusa, a čak je i prvi čovek kluba Sergej Djadečko izjavio da postoji mogućnost odlaska.

Obradović je bio slobodan od 4. novembra 2018. do februara 2019, pošto je posle Lokomotive potpisao ugovor sa Monakom. Bogato trenersko iskustvo sticao je od Kelna preko Kijeva, Turova i Donjecka, do Albe u kojoj je imao četiri berićetne godine.

Bio je trener godine u Nemačkoj 2015, osvojio je titulu, četiri kupa, ima Kup Rusije, bio je šampion Ukrajine i trener godine u Evrokupu 2018, što sve dovoljno govori o kapacitetu da vodi Zvezdu, koja vapi sa dugoročnim rešenjem još od odlaska Dejana Radonjića.

- Saša Obradović ima ugovor na još jednu sezonu, uz džentlmenski dogovor u slučaju ponude iz NBA i Evrolige - rekao je Djadečko.

Video: Saša Obradović emotivno doživeo podsećanje na suze zbog dočeka Delija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CkeZa

    4. jun 2020 | 12:04

    Gotovo je. Sale potpisao, uskoro opsirnije.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    4. jun 2020 | 11:09

    То би био одличан потез за нас, и још много година плакања за зарђалу лимарију из комшилука...дуготрајни подрум и мрак

  • Pera

    4. jun 2020 | 11:49

    Tegeltija na aparatima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA