Miljenik Grobara izašao na ulicu, njegova mama je veliki heroj borbe protiv rasizma

Gos je stao u gard protiv rasizma

  • 0
Najdžel Vilijams Gos Foto: MN Press

Najdžel Vilijams-Gos, nekadašnji plejmejker Partizana, protestuje na ulicama Solt Lejk Sitija.

Amerika je na nogama posle ubistva Džordža Flojda, kog je policajac usmrtio mučenjem, a snimak tog čina obišao je planetu.

Upravo je snimak bio okidač za veliki bunt u Americi, isplivao je dugo zataškavani i prikrivani problem sa rasizmom, a deo protesta je sada i Gos.

On je poručio da želi promene, a njegova porodična priča je posebno osetljiva, jer mu je mama belkinja koja je mnogo puta u životu imala probleme zbog životne ljubavi.

- Nedavno je moj sin Najdžel Vilijams Gos izabran na draftu NBA lige. Kada se začulo da će moj sin zaigrati profesionalno košarku, čula sam mnoštvo rasističkih komentara. Čestitali su mi što će mi sin belac igrati u dominantno crnačkom sportu. Morala ljudima da objašnjavam kako mi je sin "mešovit" i te trenutke sam koristila da objasnim klijentima, koji su imali rasističke poglede, da njihove reči i ponašanje vređaju i štete ovom svetu - pisala je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA