≫ 

Ovo je grandiozni Diznijev kompleks gde će se igrati istorijska završnica NBA sezone

Imaće NBA zvezde širinu za sve aktivnosti koje im padnu napamet

  • 1
Kosarkaška hala Printskrin: Youtube//Disney News from Stitch Kingdom, Youtube/iThemePark, Foto: Promo

Ljubitelji košarke načekaće se do nastavka NBA sezone, ali će ga ipak dočekati, i to  31. jula, kada je na programu "restart" najjače lige na svetu, potvrđeno je iz sedišta komesarijata i prvog čoveka organizacije Adama Silvera.

Podsetimo, odlučeno je da će se sve utakmice najjače košarkaške lige na svetu igrati na jednoj lokaciji, to će biti "Dizni Svet" u Orlandu, uz to da će igrati 22 tima - 13 sa Zapada i 9 iz istočne konferencije.

Takmičenje će nastaviti Lejkersi, Klipersi, Denver, Juta, Oklahoma, Hjuston, Dalas, Memfis, Portland, Nju Orleans, Sakramento, San Antonio, Finiks (ZAPAD), Milvoki, Toronto, Boston, Majami, Indijana, Filadelfija, Bruklin, Orlando, Vašington (ISTOK).

U Orlandu se naći ekipe koje su izgubile sve šanse za plasman u plej-of: Šarlot, Čikago, Njujork, Detorit, Atlanta, Klivlend (ISTOK), Minesota, Golden Stejt (ZAPAD).

Diznilend u floridi ugostiće najjaće ekipe koje će razigravati za titulu prvaka u, možemo se uveriti, savršenim uslovima koje im pruža dizni park i sportski kompleks "ESPN Wide World of Sports".

Pogledajte kompleks terena koji je u ponudi, čak pet velikih bejzbol igrališta deo su ogromnog komkpleksa, nekolicina fudbalskih, desetak basket terena, atletska staza i naravno košarkaške hale, tri su u opticaju, u kojima će biti rešeno pitanje šampiona u svakom smislu istorijske sezone 2019/2020, koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa.

Završetak sezone očekuje najkasnije do sredine oktobra.

kompleks terena u Diznilendu Foto: youtube/iThemePark

UTAKMICE PO CEO DAN, TERENI ZA SVE EKIPE

Plan je da se koriste najmanje dva terena za igranje utakmica istovremeno, biće ih nekoliko dnevno tokom regularne faze i nešto manje kada krene plej-of, koji će početi sa tri ili četiri meča dnevno i završiti sa samo jednom kada sew dođe do finala.

Što se tiče borbi po konferencijama, ritam će biti sličan uobičajenom.

U Dizniju očekuje da će najviše rukovodstvo NBA početkom jula doći u kompleks kako bi se izvršile pripreme, a da će se od 7. jula ekipe useliti u Dizni kompleks gde će finiširati pripreme pred start takmičenja koje, rekosmo, kreće 31. jula.

Pre toga, 22 ekipe koje će igrati pripremaće se u svojim gradovima.

Što se tiče kontrole igrača na virus COVID-19, liga će ih svakodnevno testirati i imaće protokole za izolovanje pozitivnih slučajeva pojedinačno, i bez zaustavljanja takmičenja. Igračima je obezbeđen sav komfor kompleksa, golf tereni, mogu da biraju jedan od nekoliko restorana, i gotovo sve što im bude na dohvat ruke na gotovo 100 kvadratnih kilometara potpuno privatne i zatvorene imovine.

To je prednost koju grad poput Las Vegasa, koji je bio u igri za domaćinstvo, ne bi mogao da ponudi ni pod kojim uslovima.

kompleks terena u Diznilendu Foto: youtube/iThemePark

Mogućnosti za odmor i rekreaciju su više nego široke, u okviru resorta je i bolnica i, naravno, ogroman kapacitet hotelskog smeštaja. Za useljenje 22 NBA tima (svaki tim u porseku 70 ljudi) priprema se više od 2.000 soba koliko ih ima samo u "Coronado Springs" resortu, koji će i služiti kao centralna rezidencija za NBA timove.

Inače, odmaralište "Coronado Springs" okruženo je jezerom, pešačkim stazama, bazenima i blizu je centralnog mesta takmičenja, gde postoje tri terena za igranje utakmica - ako je potrebno čak i  stovremeno.

To su "HP Field", "Visa Center" i "The Arena".  Poslednja dva mogu se, osim za utakmice, koristiti i za treninge ekipa posle transformacije, jer imaju kapacitet za šest trening terena.

Video: Za sve je bio šok kad je prekinuta NBA liga, ali tako je moralo: Centar Orlanda se javio iz Amerike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Izadji mala!

    5. jun 2020 | 08:53

    Nisu ekipe pobegle kao fmpZvezdana iz svih takmicenja pa da izjavljuju kako bi ih osvojili da su igrali! Pobegulje male crveno bele! Izadji malaaaa!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA