≫ 

Ostoja Mijailović doneo najtežu odluku u svom životu: Partizan ostaje u Evrokupu!

Crno-beli se zahvalili FIBA na ponudi, ali su odlučili da i naredne sezone napadnu Evroligu

  • 80
Ostoja Mijailović

Foto: Telegraf

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović obratio se javnosti, koji je podelio konferenciju na dva dela, analizu aktuelne sezone i planovima za budućnost crno-belih. Istakao je da je Partizan imao četiri opcije, da je bilo mimoilaženja u razmišljanju u Upravnom odboru i da je na kraju on prelomio da ekipa ostane uz ECA i da sledeće sezone Partizan ponovo igra Evrokup.

Kako ističe, ovo je bila najteža odluka u njegovom životu i u istoriji kluba.

- Mi smo imali četiri opcije, prva je bila da dođemo u Evroligu, imali smo veliku šansu na osnovu rezultata i prednosti domaćeg terena. Naša Arena jeste velika prednost za Partizan, imali smo veliku šansu. Bili smo na maksimumu.

- Druga opcija je FIBA. Najisplativije takmičenje sa finansijskog aspekta koji Partizan može da igra. Niko od nas ne zna kakvo će biti stanje u privredi u narednom periodu. Bila je opcija i da ne igramo nijedno evropsko takmičenje, da se posvetimo ABA ligi.

- Četvrta opcija je ponovo takmičenje u Evrokupu, gde dve ekipe na kraju idu u Evroligu. Mislim da smo prevazišli to takmičenje. Nisam hteo da se preglasavamo, meni je pripalo da odlučimo. Mislim da je Partizan previše dao Evrpskoj košarci, kako igrače tako i trenere. Nikom od nas ne prija da igramo u Evrokupu jer smo to takmičenje prerasli. Došlo je do razlaza na Upravnom odboru i na meni je bilo da ponsem barjak kako i prošle godine. Ja sam pre svega kao predsednik Partizana ponosan na sve - počeo je da obrazlaže svoju odluku, a zatim i nastavio i objasnio na osnovu čega je odlučeno da se igra Evrokup.

Ostoja Mijailović

Ostoja Mijailović; Foto: MNPress

- Mi smo doneli odluku, neće doneti do razdvajanja u sponzorima, odliva igrača. Većina će ih ostati u Partizanu i kada je trener u pitanju. Odluka nije uticala na jedinstvo. Već dve godine imamo jednog trenera i 70 posto ekipe ostaje za sledeću sezonu i ta ekipa se nadograđuje. Ponosan sam na činjenicu i puno je bilo spekulacija i kada je Trinkijeri došao da li će uspeti nešto da uradi. On je napravio dosta dobru stvar uzevši sve u obzir. Imamo s jedne strane novac, s druge košarku i trebalo je da vagamo.

- Ja kao menadžer iz privrede treba da razmišljam pre svega komercijalno, ali za tri godine sam poprimio i ovo sportsko i zato smo odlučili da ostanemo uz Evroligu i da opet tražimo svoj put do Evrolige. Dali su nam otvorene opcije bez ucenjivanja. Odluka je ostala na nama. Želim da pozovem navijače da i sledeće sezone podrže nas i biće teže. Odluka je zasnovana na tome da Partizan pripada eliti. Ako se situacija promeni, o tome ćemo razmišljati. Imamo prijatelje i u FIBA i u Evroligi i poželjni smo svuda. Igraćemo i Evrokup i ABA ligu i daćemo sve od sebe da ponovimo ovu sezonu i nadam se da neće biti više nesrećnih okolnosti da se sezona prekine na štetu Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1992

    5. jun 2020 | 17:16

    Da li je moguce da smo ljudi bez obraza, da nas Neko dve godine pravi budalama I mi svi pafamo na kolena.OTVORI SE ZEMLJO SRBIJO🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

  • BRAVO 💪 SRBIJO

    5. jun 2020 | 17:18

    OBRAZ DJON

  • Grobari Niksic

    5. jun 2020 | 17:17

    Dje ce vam obraz , braco srbi? Zar i ti sine Ostoja..... .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA