Mijailović o sudbini Trinkijerija: Andrea je uradio odličnu stvar, 70 posto ekipe ostaje!

Crno-beli igraju Evrokup, Trinkijeri i većina igrača treba da ostanu

  • 7

Foto: Telegraf.rs

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović kaže da je njegov klub verovatno najviše oštećen prekidom i sudbinom sezone. Čestitao je svima koji su se plasirali u Evroligu i napomenuo da to nije menadžerski uspeh već umetnost zbog okolnosti.

Upitan o sudbini Andree Trinkijerija na klupi crno-belih Mijailović je dao optimistične nagoveštaje navijačima jer računa na stabilnost kluba koju je Partizan uspostavio poslednjih godina.

- Već dve godine imamo jednog trenera i 70 posto ekipe ostaje za sledeću sezonu i ta ekipa se nadograđuje. Ponosan sam na činjenicu da je Trinkijeri pronašao hemiju u ekipi i to kako se radi u Beogradu. Mnogo je bilo spekulacija i kada je Trinkijeri došao da li će uspeti nešto da uradi. On je napravio dosta dobru stvar uzevši sve u obzir - naveo je između ostalog Mijailović na konferenciji za medije.

Sezona je prekinuta zbog pandemije korona virusa, a Partizan je u tom trenutku bio jedan od najboljih timova Evrokupa, prvi na tabeli u ABA ligi i nije očekivao titulu za "zelenim stolom" mada je Mijailović nekoliko puta sugerisao da bi to bilo pravedno ako se sezona otkaže.

To se nije desilo, Evroliga je donela odluku da iste ekipe koje su prethodne sezone igrale Evroligu, igraju to takmičenje i u sezoni 2020/2021, te crno-beli nisu ni imali prostora da se bore diplomatski.

- Partizan kao nijedan drugi klub nije imao priliku da se dokaže diplomatski, ali Evroliga nije dala prostora za to. Nije bilo mesta za pregovore. Čuli smo se danima sa Evroligom, ali su oni doneli odluku da se otkazuje sezona, pa ko je pretrpeo štetu, a ko ne... To jeste dobro pitanje ali samo kada postoji mesto za diplomatske pregovore. Partizan ima svoju snagu u istoriji kluba, navijačima. Mi ćemo nastaviti da se borimo, a kada bude prilike da se diplomatski borimo mi ćemo da damo sve od sebe - kaže Mijailović.

Predsednik Partizana ističe da ugovori igrača neće biti problematični...

- Što se tiče naših igrača, ne bih preveliku pažnju posvetio tome, ali većinu ugovora smo produžili, ostala je još nekolicina ugovora i aktivno ćemo raditi od ponedeljka na tome, neće biti problema - uverava Ostoja.

Koliko će kriza koja je trajala skoro tri meseca uticati na ekipe još uvek je teško govoriti i procenjivati, ali Mijailović tvrdi da je uvek optimista kada je reč o budžetu kluba.

- Dosta zavisi od okolnosti, kakva će biti okupljanja po dvoranama. Neke stvari ne znamo da bih vam dao konkretan odgovor. Siguran sam da će biti teže nego ove sezone, sa finansijskog aspekta. Pitanje je kakvo će stanje i efekat biti kad se skine moratorijum. Dosta zavisi od toga, ali kao što sam govorio, zavisi i od prodaje karata jer ne znamo koliko će nam biti dozvoljeno da prodajemo i hoćemo li moći da prodajemo sezonske - zaključio je Mijailović

Video: Moma Pazman objasnio šta se događalo kobne večeri pre smrti Trajka Rajkovića

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LAAALEEE

    5. jun 2020 | 17:22

    A I GRBOVIĆ VAM OSTAJE ??? ONAJ ŠTO PREDLAŽE DA TUŽITE EL. AXAXAXAXAXA

  • VALJAK

    5. jun 2020 | 21:59

    OSTOJA ,A SAD JURIS NA EVRO TITULU. UZ PUNU ARENU IDEMO PO PETI EVRO TROFEJ ! SRECNO.

  • pero

    5. jun 2020 | 18:05

    A sta si limare pricai ore cetri nedelje ako zeli ici negde Trinkieri neka ide.Drzao bi ga ti ali je skup za takozvanu tudjmanovu institucijuJa.kao i uvek drzava ce da vas podupre jer ste bure bez dna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA