≫ 

Ubistvo Flojda podstaklo Džordana: Majkl donira 100 miliona dolara borcima protiv rasizma

Ogrmna pomoć u dolazećim godinama

  • 3
Michael Jordan  last dance Printskreen: Youtube/Nicki Swift

Džordana je na akciju pokrenulo ubistvo Džordža Flojda, Afroamerikanca kome je u Mineapolisu beli policajac Derek Čovin klečao na vratu više od osam minuta dok ga je hapsio.

Ovo ubistvo je pokrenulo spiralu protesta u Americi, a ljudi koji protestuju traže da ne bude policijske brutalnosti i da se poštuju prava crnaca.

Reagovao je pre nedelju dana i sam Džordan koji je tada rekao da je besan zbog svega što se desilo i poručio da je tamnoputim Amerikancima bilo - dosta.

- Duboko sam tužan, potresen i jednostavno besan. Vidim svuda bol i izlive ljutnje i frustraciju. Stojim uz one koji se bore protiv rasizma i nasilja prema tamnoputim ljudima u našoj zemlji. Dosta nam je - naveo je nedavno Džordan.

Sada je rešio da učini nešto konkretno u toj borbi i direktno se kroz donacije priključi demonstrantima.

- Džordan brend smo mi, crna zajednica. To je više od jednog čoveka. Uvek je bio porodica. Mi predstavljamo ponosnu porodicu koja je prevazišla prepreke, borila se protiv diskriminacije u zajednicama širom sveta i koja je radila svakog dana da izbriše mrlju rasizma ili štetu nepravde...

- Danas objavljujemo da će Majkl Džordan i Džordan brend donirati 100 miliona dolara tokom sledećih deset godina organizacijama posvećenim osiguravanju rasne jednakosti, socijalne pravde i većeg uspeha u obrazovanju - navodi se u delu saopštenja.

Džordan i spomenuta kompanija su naveli i da su životi crnaca važni, te da to nije kontroverzna izjava i da će se Džordan protiv nje boriti dok god ima obrisa rasizma.

Video: Uzalud mu govorio da ne može da diše: Policajac klečao na vratu muškarca koji je kasnije preminuo

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    5. jun 2020 | 23:00

    Ko je ustao kad je ista ta policija ubila belce??? Skoro je na isti nacin ubijen belac tad svi cute, ista prica kod nas kad crni strada sve se digne al kad beli strada od crnog nikom nista... Znate svi dobro o cemu pisem.

  • aaaaaa

    5. jun 2020 | 23:26

    Neka džordan plati sa tim parama ovo što su ovi njegovi ukrali

  • CG

    6. jun 2020 | 12:19

    Neka je pokoj dusi ubijenom. Njegov brat je poslao pravu porku demonstrantima- uradimo to drugacije. Ko prayi dogadjaje primijetice da Trampa napadaju listovi globalista i to baca sumnjuna proteste kao i pojava Popovica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA