≫ 

Najbolji basket će se igrati u Srbiji: KSS potvrdio turnir, najjače ekipe se nadmeću za titulu

Veliki turniri predstoje u mnogim gradovima

  • 0
Basketaši Novog Sada Foto: FIBA 3x3

Košarkaški savez Srbije, shodno instrukcijama dobijenim od nadležnih institucija, posle pauze zbog pandemije korona virusa ponovo organizuje zvanično košarkaško takmičenje. U pitanju je 3×3 prvenstvo Srbije.

Kako prenosi KSS, do sada je prijavljeno i potvrđeno 30 turnira, a očekuje se da taj broj bude i veći.

- KSS će posvetiti posebnu pažnju ovoj 3x3 sezoni kao jedinom košarkaškom takmičenju koje će se odvijati u naredna tri - četiri meseca. Značajno će biti podignut nivo marketinških aktivnosti. Sa TV Arena Sport dogovoreni su direktni TV prenosi najvećih turnira, kao i da se deo turnira prikaže u formi odloženog prenosa. Prenosi svih turnira biće emitovani na YouTube kanalu KSS - saopštio je Savez.

Najbolje srpske basket ekipe učestvovaće na velikom broju domaćih turnira, što prethodnih godina nije bio slučaj, jer su se poklapali sa terminima FIBA međunarodnih turnira, koji se ove godine neće organizovati pre 15. avgusta 2020.

Očekuje nas organizacija ovog velikog 3x3 takmičenja, nemamo dilemu da će sve biti na vrhunskom nivou, kao i do sada. KSS će se maksimalno potruditi da sve prođe u najboljem redu. Želimo da podignemo ovaj sport na još viši nivo i omogućimo ljudima širom Srbije da vide zašto je 3x3 basket postao novi olimpijski sport – rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.

Zvanični kalendar turnira svih kategorija (A, B i C) još nije zaključen.

Za sada, poznat je raspored prva tri turnira A kategorije:

13. jun: Sremska Mitrovica.

20. jun: Kragujevac.

27. jun: Beograd („Beli dvor“).

Tradicionalni „Kup Dejana Dimitrijevića“ planiran je za 15. avgust na Zlatiboru, a finalni turnir 3x3 prvenstva Srbije za 5. septembar 2020.

Poznati su i svi gradovi u kojima će se održati turniri u okviru prvenstva Srbije: Sremska Mitrovica, Kragujevac, Beograd, Kruševac, Novi Sad, Niš, Subotica, Čačak. Leskovac, Aleksinac, Paraćin, Vrnjačka Banja, Stara Pazova, Priboj, Lapovo, Krupanj, Novi Pazar, Svilajnac, Svrljig, Požarevac, Bela Palanka, Banatski Karlovac, Bajmok, Smederevska Palanka, Smederevo, Sokobanja, Babušnica, Ljig, Lazarevac. Očekuje se uključivanje još nekoliko gradova i sredina.

U „Kući košarke“ je održan sastanak sa najbolje rangiranim svetskim ekipama i igračima, predstavnicima šest najviše rangiranih srpskih ekipa na svetskoj rang listi, predstavnicima ekipa Liman, Novi Sad, Zemun, Olimp, Ub i Ralja, koji su izneli sugestije i potvrdili učešće u 3x3 prvenstvu Srbije.

Video: Dušan Bulut o Novaku, Kobiju i zašto nije želeo da upozna Kevina Garneta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA