≫ 

"Jokić je kao Lebron Džejms, svi hoće da igraju sa njim, jer na kraju zbog njega zarade milione"

Pomoćni trener u Denver Nagetsima Đordi Fernandez tvrdi da Nikola Jokić, centar i zvezda franšize iz Kolorada ima jednu od osobina Lebrona Džejmsa

  • 0
Nikola Jokić, Denver, Juta Foto: AP/Tanjug

Džejms već godinama, skoro dve decenije dominira NBA ligom i jedan je od najboljih košarkaša u istoriji.

Jokićposlednje četiri godine ubrzano krči svoj put ka NBA visinama i najbolji je centar u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

- Njegov karakter. On je igrač koji se povezuje sa svima bez da priča mnogo. Stvarno je dopadljiv. I druga stvar, ono što mogu da vam kažem je da ima nešto od Lebrona Džejmsa - rekao je Fernandez za AS.

On je tokom svoje karijere radio i sa Klivlend Kavalirsima, pa govori iz prve ruke kao čovek koji je radio na razvoju igrača.

- Na stranu što su obojica igrači koji mogu da pokriju više pozicija i što kreiraju, Jokić je drugačiji tip košarkaša, ali na kraju shvatite da svi hoće da igraju sa njim i da uz njega svi igraju bolje - objasnio je Fernandez.

Jokić konstantno ima više od šest asistencija u proseku, što nije karakteristika ni mnogih organizatora igre, a kamoli centara.

Zbog toga mnogi saigrači iz Denvera unovče svoje dobre partije. Košarkaški gledano, on ih nađe na pravom mestu u pravo vreme, oni poentiraju.

Jedan od takvih je primer Džamala Mareja koji je dobio ugovor na 170 miliona dolara od Denvera, iako ga realno nije opravdavao kada bi morao sam da vuče ekipu.

- Ako mi date primer igrača koji je veoma dobar, ako pogledate brojke njegovih saigrača, uvek su bolji kada su sa njim. Na kraju godine, potpisuju ugovore za velike pare. To je nešto što se dugo dešava sa Lebronom, a sada sa Jokićem. Svi iz ekipe hoće da igraju uz njega - istakao je Fernandez.

Video: Ori se Džej po Denveru: Nikola Jokić odvrnuo na treningu muziku iz zavičaja

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA