≫ 

Košarkašice Srbije na pripremama na Zlatiboru

Košarkašice Srbije obezbedile su plasman na Olimpijske igre u Tokiju, koje su pomerene na jul 2021. godine.

  • 0
košarkašice srbije Foto: MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije stigla je danas na pripreme na Zlatiboru, prve posle pandemije korona virusa.

Selektorka Marina Maljković povela je dve grupe igračica – iskusnije, kojima želi da pruži mogućnost uigravanja i zajedničkih treninga u sklopu priprema za naredno leto kada će, pored Olimpijskog turnira u Tokiju, na programu biti i Evropsko prvenstvo i mlađu grupu koja tek ulazi u dril reprezentacije i koja treba da bude nosilac seniorskog tima u bliskoj budućnosti.

- Zlatibor je naša baza dugi niz godina. Tamo se zaista osećamo kao kod kuće i imamo najbolje moguće uslove za treniranje.

Video: Već u januaru sam spremala treninge za kućne uslove: Marina Maljković o epidemiji korona virusa

- Okolnosti su možda ovaj put drugaćije, jer ovog leta nemamo takmićenje, pa taj period želimo da iskoristimo za uigravanje, ali i za uvođenje mladih snaga u reprezentativni sistem. Očekuje nas 11 dana vrednog i napornog rada, posle koga i igračice pojedinačno, ali i mi kao tim, treba da izađemo kvalitetniji, jači i bolji - rekla je selektorka Maljković za sajt KS S.

U međuvremenu, izabranice Marine Maljković očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kroz dva prozora – u novembru 2020. i februaru 2021.

U prve dve kvalifikacione utakmice prošlog novembra Srbija je slavila protiv Turske i Albanije, a u grupi je još i selekcija Litvanije.

Video: Splav se trese, košarkašice slave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA