Saša Obradović: Zašto bismo Čović i ja imali nesporazum, možemo li da dovedemo Tea, Micića i Jovića?

Novi trener Zvezde dao je prvi intervju od dolaska na Mali Kalemegdan

  • 6
Saša Obradović Foto: ATA Images

Novi trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović dao je prvi intervju nakon što je preuzeo kormilo kluba sa Malog Kalemegdana. On je za Žurnal pričao o očekivanjima, pojedinim igračima kojima su istekli ugovori, odnosu sa Nebojšom Čovićem...

Prva tema bila su očekivanja i pritisak koji ga čeka u Zvezdi, za koji i sam zna kakav je jer je tokom karijere igrao za crveno-bele.

- I ja imam nerealna očekivanja. Šta je realno, da osvojimo Evroligu? I ja imam takva očekivanja, ali ona moraju da budu u skladu sa onim što se radi na dnevnoj bazi. Napisali smo: 'Hajmo na Fajnal for'. Dobro, nema problema, hajde da vidimo kako je to moguće. Ta, neralna očekivanja, tako se kontrolišu.

- Znam šta ovde znači poraz, ali zato sam i bio bolji igrački. Znam šta znači pobeda i zato nikada nisam leteo. Te euforije između pobede i poraza moraju da budu u balansu. Znam da ovde sredine nema, ali moram da vidim šta je mogu da uradim da moji igrači ne bi leteli u pobedama i ne bi bili skroz dole u porazima - počeo je za Žurnal Obradović.

Obradović kaže da je u proteklom periodu saznao mnogo toga vezanog za tim, ko je pod ugovorom, ko ima veliku platu, kome koja rola odgovara i najavio davanje šanse mladim igračima iz pogona FMP-a.

- Iskorostio sam protekli period da saznam puno toga. Ko je pod ugovorom, ko nije, ko je skup, ko je preskup, ko je za ovu ili onu rolu. I taj proces još traje. Određeni kostur mora da postoji i uslovljen je u odnosu na broj stranaca koje ćemo da potpišemo. Kroz sve te pripreme dobićemo odgovor ko je spreman da prihvati velike uloge. Ima dosta imena kiz FMP-a. Možemo da vidimo Radanova, Simanića, Kurižu, mladog Uskokovića. Probaćemo neke igrače iz tog pogona. Kao i Đorđevića.

O Beronu i Štimcu:

Vladimir Štimac, Bili Beron Vladimir Štimac i Bili Beron; Foto: Marko Jovanović

- Istekli su im ugovori. Oni sigurno zaslužuju da budu opcija. Da li je moguće? Ne odlučuje se samo na osnovu kvaliteta, postavlja se i ekonomsko pitanje.

Opisao je kako su tekli pregovori sa Nebojšom Čovićem i istakao da je dolazak u Zvezdu bila najlakša odluka.

- Ubeđivanje ne treba da se postavlja kao teza. Za dolazak u ovakvu Zvezdu koja ima veliku budućnost i koja je napravila odličan sistem, izbacuje trenere i igrače, mene niko ne treba da ubeđuje. Ovo je bila možda i najlakša odluka.

O Nebojši Čoviću: Ne vidim razlog da bismo imali bilo kakav nesporazum

Video: Saša Obradović: Moj tim i ja dostojno ćemo predstavljati Crvenu zvezdu i Srbiju

- Imam veliko poštovanje za sve što je Zvezda napravila i što sam video ovde. Mislim da ovo nema mnogo klubova u Evropi. Imao sam u prošlosti različite predsednike, ali moj kvalitet je da mogu da se adaptiram na različite stvari. Imam personaliti, karakter, neko ga obeležava kao pozitivan, nego kao negativan. Dajem sve od sebe i ljudi to poštuju. Ne vidim razlog da bismo Nebojša Čović i ja imali bilo kakav nesporazum.

Upitan je o konceptu da će Zvezda bazirati tim na domaćim igračima:

Saša Obradović Prvi trening Saše Obradovića u Zvezdi; Foto: KK Crvena zvezda

- Ne znam odakle informacije da sam prihvatio i šta sam prihvatio. Dolazimo do realnije slike: Šta su prioriteti, šta ovaj tim treba da uradi? Ako je prioritet osvajanje ABA lige i igranje u Evroligi, treba videti da li možemo sa tim što imamo da uradimo to? Pitao bih da li je Pejdž naš, da li je Panter naš? Jel Gordić stranac? Ako smo za to da kupujemo naše, možemo li da dovedemo Jovića, Teodosića, Micića? To je težina, to ti daje garanciju, ali je to neostvarivo.

Kaže da pamti kao slon, ali i da sve zapisuje. Dnevno piše sve vezano za svoj posao.

- Moja crna knjižica je moja glava. Pamtim kao slon. To nije zato što pamtim, nego što zapisujem. Crna knjižica ne postoji, nego knjiga koje se dnevno piše i vezana je za košarkaški posao kojim se bavim. Crna je samo futrola. Ovde zapisujem podatke, nove informacije, razgovore sa igračima. Crna je po boji, ali nije negativna - ističe Saša Obradović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jerry

    18. jun 2020 | 13:02

    Po meni jedan od nasih boljih trenera, radio sve postepeno i polako!! Covek institucija !!!Po meni u odnosu na Djordjevica je doktor jer jos ne mogu da prihvatim kako smo izgubili finale u Instanbulu od Slovenaca a jedini krivac je bio Djordjevic (ko je bio na utakmici , shvatice!)

  • Cc

    18. jun 2020 | 12:39

    Samo da ne bude 8 stranaca kao tekuce sezone.

  • Dule V

    18. jun 2020 | 13:34

    Drzava i dalje nastavlja da ulaze novac u propale klubove dok Srbija decu leci sms porukama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA