Obradović se emotivno oprostio od Fenera i rastužio navijače: Bez vas sve ovo ne bi imalo smisla...

Srpski trener Željko Obradović zahvalio se na saradnji svima sa kojima je proveo prethodnih sedam godina u Fenerbahčeu

  • 5
Željko Obradović Foto: MN Press

Vest da Obradović odlazi makar na godinu dana jer pravi pauzu u trenerskoj karijeri da bi se odmorio, odjeknula je kao bomba u Turskoj u utorak uveče.

Trener koji je učinio Fener jednom od najjačih ekipa u Evropi i konstantnim pretendentom na titulu u tom takmičenju oprostio se posle sastanka predsednikom kluba Alijem Kodžom, zamenikom Semihom Ozsojem i generalnim menadžerom Mauricijom Đerardinijem.

- Dogovorili smo se da se vratim u Srbiju i provedem neko vreme u porodičnom okruženju. Doneo sam jednu od najtežih odluka otkako sam trener, da pauziram godinu dana od trenerskog posla - rekao je Obradović.

Dodao je da na kraju ovih "divnih sedam godina", želi da se zahvali bivšem predsedniku Azizu Jildrimu i njegovom menadžmentu, sadašnjoj upravi i sponzorima.

- Hteo bih da se zahvalim i svim trenerima i medicinskom osoblju i mom stručnom štabu na svemu što smo radili zajedno, najvažnije na partnerstvu u teškim trenucima. Hvala i svim igračima u ovih sedam godina jer su oni najveći razlog uspeha i velikih rezultata koje smo postigli - kaže Žoc.

Posebnu poruku imao je i za navijače kluba, koje smo i pre dve godine u Beogradu mogli da vidimo u velikom broju na završnici Evrolige u Areni.

- Bez njih sav ovaj posao ne bi imao smisla. Tokom celog perioda sam zbog njih sabrao toliko lepih uspomena koje nikad neću moći da zaboravim. Bila je velika čast i siguran sam da će navijači nastaviti da podržavaju klub i da će slaviti velike stvari kao što smo to mi radili - zaključio je srpski trener.

Da podsetimo, on je u Fenerbahče otišao posle čitave ere u Panatinaikosu, posle koje je takođe napravio pauzu pre nego je preuzeo istanbulski klub.

Sa njim je osvojio titulu prvaka Evrope 2017, četiri titule u Turskoj i po tri Kupa i Kupa predsednika, a od 507 utakmica pobedio je u 382.

Video: Obradović posle Zvezde: Ovo je moj poraz, moramo da mućnemo glavom

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA