Mogao je 5 godina da leži na plaži i dobijao bi po 5,5 miliona: Bruklin konačno isplatio Vilijamsa

Čovek otpušten pre pet godina i sve do sada dobijao pare

  • 0
deron-vilijams.jpg Deron Vilijams protiv Atlante, Foto: Printscreen Youtube

Nekadašnji plejmejker Bruklin Netsa Deron Vilijams tek je u utorak i zvanično završio sa tim klubom jer su mu tek danas isplatili poslednju paru po slovu ugovora.

Vilijams od 2017. godine ne igra u NBA ligi i tada je nosio dres Dalas Maveriksa i Klivlend Kavalirsa, dugo pre toga nije onaj igrač koji je bio početkom druge decenije 21. veka, ali je svejedno primao paprene cifre od Bruklina.

Netsi su mu u poslednjih pet godina plaćali po 15 hiljada dolara dnevno na ime petogodišnjeg ugovora "teškog" ukupno 98 miliona dolara.

Taj ugovor je Vilijams potpisao 2012. godine kada je u tri navrata bio biran za Ol-star. Njegova igra je posle toga brzo stagnirala, Netsi su uvideli da su se žestoko prešli, ali su morali da nastave da plaćaju.

Deron je imao svega 13 poena i 6,6 asistencija u proseku tokom sezone 2014/2015, po ugovoru mu je za dve poslednje godine ostalo da dobije 43 miliona dolara u trenutku kada je otpušten i Bruklin je isplatu "razvukao", a dogovoren je i otkup.

Zbog toga su Netsi poslenjih pet godina plaćali Vilijamsu po pet i po miliona godišnje, a on je odlično unovčio sebe i kroz ugovor sa Dalasom gde je dobio 14,4 miliona za dve godine.

S druge strane, Bruklin je uz Vilijamsa dugo plaćao i kikseve sa pikovima i novcem koji su deljeni šakom i kapom da bi se dovela zvučna imena poput Pola Pirsa i Kevina Garneta.

Ovog puta Bruklin deluje nešto ozbiljnije sa imenima poput Kevina Durenta i Kajrija Irvinga koji bi mogli da odvedu tim do plej-ofa i možda čak završnice Istoka. Samo kad su se rešili duga prema Vilijamsu...

Video: Dino Rađa: Denis Rodman me je najviše iznenadio u NBA!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA