≫ 

Astronomski troškovi NBA završnice u Diznilendu: Boli glava od cifre za obroke, zakup hala...

Ipak, veći gubitak takmičenje bi pretrpelo da se ne završi sezona

  • 0
Donovan Mičel Foto: Tanjug/AP

Organizacija završnice NBA lige koštaće najjače takmičenje 150 miliona dolara, procena je koja je napravljena na osnovu planiranih troškova ekipa tokom boravka u Dizni svetu u Floridi.

Tamo će se krajem jula nastaviti sezona, 22 ekipe će se dve nedelje pre starta useliti u "balon" gde će imati najbolje moguće propratne uslove da se takmiče.

NBA će snositi troškove smeštaja u tri resorta za timove, iznajmljivanje sedam hala i tri arene za igranje utakmica. Uz to, NBA će obezbediti igračima tri obroka dnevno, testove na korona virus na dnevnom nivou i ostalu medicinsku potporu, potom čuvare, transport u okviru velikog imanja za više od 1.500 ljudi tokom tri meseca.

- Sada dolazi trenutak da mi kao organizacija imamo obavezu prema našem sportu i industriji da obezbedimo da se normalno odvija. Troškovi su u pogledu novca, ogromni - izjavio je komesar lige Dejvid Silver.

Na ovaj trošak treba dodati i novac koji NBA neće zaraditi od prodaje karata, jer se svi mečevi igraju bez prisustva navijača. Suma sumarum, procena je da će NBA zbog pandemije korona virusa ukupno biti na gubitku milijardu dolara, u koji nisu uračunati troškovi organizacije završnice lige u Orandu.

Ipak, postoji i pozitivna strana u čitavoj priči po NBA, jer će nastavkom sezone sačuvati unosne ugovore sa TV kućama, odakle liga akumulira najveći novac.

Sa odigranih 88 utakmica regularnog dela, plus četiri runde plej-ofa, igrači će povratiti 600 miliona dolara zarade, kao i klubovi svoj deo koji su izgubili tokom pauze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA