≫ 

Zvezda zvanično predstavila Korija Voldena: Platio da ode iz Partizana i pojačao večitog rivala!

Dosadašnji bek Partizana prelazi iz Humske na Mali Kalemegdan

  • 69
Kori Volden Foto: Marko Jovanović

Transfer koji će ovog leta izazvati verovatno najveću buru u srpskoj košarci je kompletiran - Kori Volden je novi košarkaš Crvene zvezde i zvanično je predstavljen kao igrač u kratkom video snimku crveno-belih.

Volden je prošle sezone, prekinute zbog pandemije korona virusa nastupao za Partizan i pre nekoliko dana pojavila se informacija da je sam platio obeštećenje da bi otišao iz crno-belog tabora.

Istovremeno se pojavila i informacija da će pojačati Crvenu zvezdu, što je samo ozvaničeno u četvrtak predveče, kada je Volden potpisao dvogodišnji ugovor.

Tako je posle Lendrija Noka i Džordana Lojda Kori Volden postao treće pojačanje kluba sa Malog Kalemegdana koji se sprema za novu sezonu u kojoj će još jednom nastupati u Evroligi.

Volden je tokom karijere bio MVP izraelskog prvenstva, ali i jedan od boljih u spoljnoj liniji kada su se tražili poeni u Partizanu. Dvadeset sedmogodišnji Volden je ponikao u Ormond Biču na Floridi, košarku je igrao na koledžima "Stetson" i "Istočni Kentaki".

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Američki bek Kori Volden treće je pojačanje KK Crvena zvezda mts u ovom prelaznom roku! Volden nekada najkorisniji igrač izraelskog prvenstva i jedan od najzapaženijih igrača Evrokupa do prekida sezone, potpisao je u četvrtak sa KK Crvena zvezda mts ugovor na dve godine! Izuzetno zadovoljstvo za KK Crvena zvezda mts i još jedan dokaz da je naš klub prepoznat kao prava sredina za dalji napredak mnogih igrača, predstavlja činjenica, da je osim plate koja je za klub ekonomski izuzetno isplativa za igrača tog kvaliteta, Kori Volden samostalno platio obeštećenje kako bi potpisao ugovor sa našim klubom. 🔴⚪️🧬 Welcome to red and white family, Corey! #TogetherWeStand #WeAreTheTeam #kkcz #RedAndWhiteDNA #GameON

Објава коју дели KK Crvena zvezda mts (@crvenazvezdakk) дана

Posle četiri godine na studijama nije izabran na draftu 2015. i otisnuo se u profesionalne vode kao član Mejn Red Klosa, da bi potom prešao u Ostende. Odatle je 2017. prešao u Hapoel Holon i tamo sa 19 poena, pet skokova i četiri asistencije po meču bio najbolji.

Sa Ostendeom je pre toga osvojio Kup i prvenstvo Belgije, a sa Partizanom Kup Radivoja Koraća ove godine.

- Angažovanjem Voldena Crvena zvezda je za sada realizovala sve ciljeve u ovom prelaznom roku, a o narednim akvizicijama i koracima, javnost će biti blagovremeno obaveštena, isključivo preko zvaničnih kanala i platformi kluba - saopštili su iz Zvezde.

Video: Partizanovi Ameri prave razliku, Voldenova trojka ušla uz zvuk sirene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IDEA croatia ponos severa

    2. jul 2020 | 20:01

    Dzaba vam sev. Oept samo ucestvujete. Bili ste i ostali mali komšija evropskog šampiona.Sad vam nece nijedan virus pomoci vise

  • Đile

    2. jul 2020 | 20:10

    Što bi rekao Dulo "Čovid 19" 🤣😂😃

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    2. jul 2020 | 20:33

    Била једном самозвана институција...неки председници им тапшали, волели, а они отимали, гепековали...све им било лепо...а онда се појави доктор..и њима настаде мрак...али прогледаће око 2050 г. По Нострадамусу...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA