≫ 

Bogdan i Kokoškov pričali uživo, Turci pali u trans: Selektor je otkrio šta je najvažnije u košarci

Lep način da Turci upoznaju novog trenera

  • 0
Bogdan Bogdanović Foto: Instagram.com

Zbog pandemije korona virusa, Bogdan Bogdanović je svoj kamp zamenio Instagram lajvovima, u kojima su gosti bili Željko Obradović i Igor Kokoškov.

Novi selektor Srbije je ovaj put posebno bio zanimljiv jer će preuzeti turski Fenerbahče, za koji je Bogdan uspešno igrao.

Takođe, poznato je i da se Željko Obradović na prijateljski način oprostio od kluba, pa je sve vrvelo od komentara Turaka, koji su posebno Bogdanu zahvaljvali na lobiranju da Kokoškov bude adekvatan naslednik.

U samom razgovoru, Bogdan i Igor su se potrudili da diskusija bude sa stručnog aspekta, kako bi se izostanak pravog kampa nadomestio.

- Košarka je igra reakcije i možeš da pretpostaviš sve. Ja nisam protiv memorije, ali moraš da uradiš svaki potez savršeno. Mora da se koristi korteks, mozak, košarkaška inteligencija... Predviđanje, brzo reagovanje... Mnogo je naših pametnih igrača, Vlade Divac, Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, to nisu najbrži igrači na svetu, ali njihova igra je brza. Dakle, ne treba zaboraviti mozak u razvoju igrača. To je bitno - rekao je Kokoškov.

Pošto je kamp namenjen najmlađima, bilo je reči i o deci koja u najranijim danima kreću da igraju.

- Momci sa šest, sedam godina možda nemaju snagu da pravilno šutnu, a svi hoće da imaju šut i da budu Bogdanović. Ali oni mogu da urade mnogo stvari da bi se spremili za košarku, da razmišljaju o korteksu, o mozgu, da budu pametni.

 

Sa trenerskog aspekta, obrazovanje je nezaobilazna stavka.

- Pamtiš kad si postao profesionalni košarkaš, da si ostavio na stranu obrazovanje i sve i da si počeo da igraš. Zato svakako moraš da imaš plan B i da se razvijaš, da budeš kompletna osoba, moraš da imaš osnovno obrazovanje, da znaš o politici, ljudima, geografiji, drugim kulturama. Ako pričam samo o trenerima, na primer ako čitaš dobru knjigu, pogledaš dobar film i naučiš o drugoj kulturi, to može da ti pomogne da budeš dobar trener - govorio je Kokoškov, dok su se na ekranu smenjivale poruke Turaka, u znak zahvalnosti Bogdanu i dobrodošlice Igoru.

Video: Novi košarkaš Zvezde se pohvalio NBA prstenom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA