≫ 

Kokoškov zvanično novi trener Fenerbahčea

Selektor Srbije se posle više od 20 godina u Americi vraća u Evropu

  • 14
Igor Kokoškov

Foto: Telegraf

Aktuelni selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov, potpisao je ugovor na tri godine sa Fenerbahčeom. Vest je potvrdio klub iz Istanbula na svom sajtu.

Kokoškov je tako na klupi turskog velikana nasledio zemljaka Željka Obradovića, koji nije želeo da ostane u Feneru posle skraćivanja budžeta.

Nekadašnji selektor Slovenije je u kratkom roku prelomio da napustio Sakramento Kingse, gde je bio pomoćnik Luku Voltonu, i vrati se u Evropu.

- Veoma sam uzbuđen. Svestan sam istorije i tradicije Fenerbahčea. Takođe, znam koliko ovaj klub ima navijača u svetu. Možemo da kažemo da je Fenerbahče jedan od najvećih sportskih klubova na svetu.

Igor Kokoškov

Možda se jednog dana vrati u Sakramento: Peđa Stojaković, Igor Kokoškov i Vlade Divac Printskrin: Instagram/officialvladedivac

- Osećam veliku odgovornost i daću sve od sebe. Potrudiću se da iskoristim sve svoje veštine, znanje i iskustvo da bih napravio uspeh. Pokušaću navijače da usrećim osvajanjem trofeja", rekao je Kokoškov.

Najveći uspeh napravio je kada je selekcijom Slovenije bio prvak Evrope 2017. godine, pobedom u finalu baš u Istanbulu i to baš nad Srbijom.

Video: Koš u Banatskom Brestovcu svedoči o NBA snovima Igora Kokoškova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cocc

    4. jul 2020 | 18:46

    Svestan sam istorije i tradicije Fenerbahčea??? A istorija pocela od kad je Zeljko dosao tamo, pre toga nisam ni znao da imaju kosarkaski klib

  • K4shin

    4. jul 2020 | 18:20

    Zao mi je gospodine Kokoskov sto ce te svoj debi u evroligi zavrsiti sa porazom protiv giganta evropske kosarke CRVENE ZVEZDE.

  • Stefan

    4. jul 2020 | 18:46

    Uh kakav posao za Fener. Uz duzno postovanje GOSPODINU Zeljku Obradovicu, oni su napravili korak napred. Osetilo se prosle godine zasicenje, nije bilo tog zara i hemije. Igor je pravi covek da sve vrati na mesto. Znam da sanjarim, ali bih sve dao da vidim Zeljka u svom Partizanu. Bolece nas Andrea dugo, i ne postoji niko sem Zeljka ko moze da ga zameni adekvatno. Bice luda sezona, zeljni smo kosarke. Samo da ova posast prodje. Pozdrav svim pravim ljubiteljima kosarke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA