≫ 

Dao je 300 šuteva i trener je rekao dosta. Pogledao ga je: "Izvini, ako dodirne obruč tu ne računam"

Poučna priča o karakteru, volji i posvećenosti da se dostigne cilj

  • 18
Predrag Danilović na utakmici Partizana Foto: MN Press

Poučna priča o tome kako se postaje šampion. Današnji mladi sportisti bi trebalo posebno da je pročitaju i da shvate šta treba da rade da bi dostigli najviše domete.

Naš proslavljeni as Predrag Danilović je to znao, imao je usađeno od malena tu radnu etiku koja ga je dovela do vrha sporta kojim se bavio.

Jer džabe je da te trenira i najbolji trener, ako ne daješ 100% na svakom treningu i tražiš više.

Upravo ova priča o detalju iz karijere Predraga Danilovića

Prenosimo reči poznatog kondicionog trenera Seada Krdžalića koji je spremao Danilovića za NBA ligu.

- Mnogi će reći za njega svašta, ali je on čovek biser, jedna ljudina i mnogi mi je značio za karijeru. Spremao sam ga za Majami jedno tri meseca -kaže Krdžalić i dodaje.

- On je bio “zver“ u pravom smislu te reči, jedan od mojih najpripremljenijih igrača. Maksimalno predan radu, na treningu nikada ne progovara, samo na kraju kaže: “Treneru, je l’ bilo u redu? Šta nije valjalo? Šta ćemo sutra?“. Bila je milina raditi s njime, mladi sportisti bi trebalo da imaju takve uzore.

- Posebno je zanimljiv period na Zlatiboru tokom kojeg smo radili četiri treninga dnevno. On je ustajao rano, išao je već oko 7.30 na futing – mnogima to teško pada, ali Danilović je insistirao na tome.

- Futing traje 45 minuta – to je jedna vrsta “buđenja“ organizma, preznojavanje, plućna ventilacija i mišićna oksidacija, plus dosta istezanja. Zlatibor je vazdušna banja, taj planinski vazduh greh je ne iskoristiti jer se crvena krvna zrnca lakše proizvode.

- Zatim ide doručak, pa prepodnevni trening oko 10.15. On traje sat i po vremena i u tom periodu radio je istrčavanje deonica i skočnost. Sledi relaks, tj. masaža jer je fizioterapeut konstantno s nama, potom bazen itd. Dalje su u rasporedu ručak, odmor i užina koja ga sačeka u krevetu.

- Oko 17 časova odlazimo u teretanu, a posle pojede voće. Od 20.00 smo išli u Čajetinu na šuterski trening, pošto tada nije bilo sala na Zlatiboru.

- Nikada neću zaboraviti – vraćam mu lopte, izbrojim 300 ubačenih i kažem: “Sale, gotovo“. A on meni odgovara: “Jao, izvini, nisam ti rekao, ne 300 ubačenih, nego moraju da uđu kao kap, samo te brojim’.

- Ako dodirne obruč, ta se ne računa…To je najbolja ilustracija njegovog nivoa posvećenosti - ispričao je Krdžalić.

Koliko mu je to pomoglo pogledajte na videu kada je Danilović doneo titulu Kinderu tako što je kod -3 nekoliko sekundi pre kraja pogodio trojku uz faul i dodatno bacanje..

Video: Danilović: Razotkrio misteriju ubačenih 300 trojki bez koske

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesho

    6. jul 2020 | 21:09

    Vanserijski igrač. I iz nekog drugog vremena definitivno. Kakva se tad košarka igrala. Bilo i neće se ponoviti

  • prosinecki bok decki

    6. jul 2020 | 21:43

    Koliko moze covic legenda fmp a da ubaci trojki?

  • Перагеније

    6. jul 2020 | 22:17

    Ех, а закуцавање ПРЕКО Сабониса?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA